Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παραδοχή Zelensky: Η αλήθεια είναι πως η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Χρειαζόμαστε ξεχωριστές εγγυήσεις

Νέα παραδοχή Zelensky: Η αλήθεια είναι πως η Ουκρανία δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ - Χρειαζόμαστε ξεχωριστές εγγυήσεις

Η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα της Ρωσίας για την κατάπαυση του πυρός

Σχετικά Άρθρα
Το σενάριο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποκλείει για ακόμα μία φορά, ο πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelensky.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Το καταλαβαίνουμε. Είμαστε λογικοί άνθρωποι. Για χρόνια μας έλεγαν για υποτιθέμενες "ανοιχτές πόρτες", αλλά ακούγαμε επίσης ότι δεν μπορούμε να μπούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και αυτό πρέπει να να γίνει δεκτό» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του, σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο το πρωί της Τρίτης (15/3/2022).
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι το Κίεβο χρειάζεται νέες μορφές αλληλεπίδρασης με τη Δύση και ξεχωριστές εγγυήσεις. «Αν δεν μπορούμε να μπούμε μέσω των ανοιχτών θυρών, τότε πρέπει να συνεργαστούμε με τις ενώσεις με τις οποίες μπορούμε, οι οποίες θα μας βοηθήσουν, θα μας προστατεύσουν… έχοντας ξεχωριστές εγγυήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα του Ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, στους όρους που φέρεται να θέτει για την ολοκλήρωση των εχθροπραξιών στα ουκρανικά εδάφη.

Οι δηλώσεις στο ABC

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο Zelensky κλείνει του πόρτα του ΝΑΤΟ. «Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου για αυτό το θέμα αφού συνειδητοποιήσαμε ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να δεχτεί την Ουκρανία. Η συμμαχία φοβάται τα αντιφατικά πράγματα και την αντιπαράθεση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» είχε επισημάνει μιλώντας στο ABC στις αρχές Μαρτίου.

Η... προειδοποίηση στη Δύση

Νωρίτερα, ο Zelensky, απευθυνόμενος μέσω βιντεοκλήσης στο σχήμα Joint Expeditionary Force, είχε... προειδοποιήσει τη Δύση ότι εάν δεν σταματήσει την πολεμική μηχανή της Ρωσίας, αυτή θα στραφεί και κατά άλλων χωρών.
«Μπορούμε να σταματήσουμε τη Ρωσία. Μπορούμε να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων. Θα είναι πιο εύκολο να το κάνουμε μαζί, να σταματήσουμε την καταστροφή της δημοκρατίας και να την σταματήσουμε τώρα στη γη μας. Γιατί αλλιώς, θα έρθουν και σε εσάς», προειδοποίησε ο Ουκρανός πρόεδρος.
«Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα πάνε στραβά για την Ευρώπη, εάν η Ουκρανία πέσει, οπότε εκείνο που σας ζητώ είναι να βοηθήσετε τον εαυτό σας βοηθώντας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης