Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα κάνει ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky, αν εισβάλουν οι Ρώσοι στο Κίεβο;

Τι θα κάνει ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky, αν εισβάλουν οι Ρώσοι στο Κίεβο;
Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρέσβη στο Λονδίνο, ο Zelensky θα μείνει και θα πολεμήσει στο Κίεβο
Σχετικά Άρθρα

Με τα ρωσικά στρατεύματα να σφίγγουν τον κλοιό γύρω από το Κίεβο και με τις Αρχές της πόλης να κηρύσσουν 35ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας και να ζητούν από κάθε Ουκρανό να επιστρέψει στην πόλη για να πολεμήσει, ένα ερώτημα είναι τι θα πράξει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky σε περίπτωση που ο ρωσικός στρατός αρχίσει να εισβάλλει στην πόλη και να καταλαμβάνει τμήματά της.
Σύμφωνα με τον Vadym Prystaiko, τον πρέσβη της Ουκρανίας στο Λονδίνο, o Zelensky έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του και σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει στο Κίεβο.
«Αν και πολλοί υποστηρίζουν πως είναι σημαντικό για τον ηγέτη να είναι ασφαλής έτσι ώστε να συντονίζει τις δυνάμεις και την απάντηση μας, ο Zelensky πιστεύει πως είναι πιο σημαντικό να δείχνει την υποστήριξη του στους Ουκρανούς» επισήμανε ο Prystaiko, αναφέροντας πως είναι ευρέως διαδεδομένο πως Ρώσοι μισθοφόροι έχουν εντολή να σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο, σε βάρος του οποίου έχουν ήδη γίνει απόπειρες δολοφονίας.
Ερωτηθείς για το εάν ο Zelensky θα πολεμήσει μέχρι θανάτου εάν αυτό καταστεί αναγκαίο ο Ουκρανός πρέσβης ανέφερε ότι «αυτό έχει πει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης