Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken: O Putin μετατρέπει τη Ρωσία σε μαύρο πρόβατο - Συζητήσεις με Κογκρέσο για επιπλέον κυρώσεις

Blinken: O Putin μετατρέπει τη Ρωσία σε μαύρο πρόβατο - Συζητήσεις με Κογκρέσο για επιπλέον κυρώσεις
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «προειδοποίησε» το Κρεμλίνο να σταματήσει τον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία και το τεράστιο προσφυγικό κύμα εξαπέλυσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Antony Blinken.
«Ο πρόεδρος Putin μετατρέπει τη Ρωσία σε μαύρο πρόβατο», είπε σε δηλώσεις του από την Εσθονία και διεμήνυσε ότι οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους είναι έτοιμοι «να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή έρχεται προς την κατεύθυνση μας, από όπου κι αν προέρχεται», συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός κάλεσε τη Ρωσία να τηρήσει την κατάπαυση πυρός στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους για να μπορούν να φύγουν οι άνθρωποι με ασφάλεια, ενώ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους ήταν στο πλευρό της Ουκρανίας.

«Προειδοποιούμε το Κρεμλίνο και όσους συνεργάζονται με αυτό να σταματήσουν αυτό τον πόλεμο που ξεκίνησαν "από επιλογή"» είπε ο Blinken και συμπλήρωσε ότι γίνονται συζητήσεις με το Κογκρέσο για να λάβουν περισσότερα μέτρα κατά της Ρωσίας. Όπως ανέφερε, εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε μποϊκοτάζ στη Ρωσία.
Επεσήμανε, δε, για ακόμη μια φορά ότι «αυτός είναι ο πόλεμος του Putin και μέχρι να τον σταματήσει ο κόσμος θα τον θεωρεί υπεύθυνο γι’ αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης