Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικοινωνία Michel με Putin και Zelensky: Η ΕΕ θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη

Επικοινωνία Michel με Putin και Zelensky: Η ΕΕ θα συζητήσει αυτή την εβδομάδα το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα συζητηθεί η αίτηση ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Σχετικά Άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, αλλά και με τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky, είχε σήμερα (7/3/2022) ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ, Charles Michel.
Όπως αναφέρει ο Michel σε μήνυμά του στο twitter, κατά τη συνομιλία, συζητήθηκε «η τραγική κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία».
«Η ΕΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας», τονίζει ο ίδιος, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο Putin να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες και να διασφαλιστεί η διέλευση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία, εν μέσω εχθροπραξιών.
Στο τηλεφώνημά του με τον πρόεδρο Zelensky, ο Michel τόνισε ότι η ΕΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας στις προσπάθειες να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο που προκαλείται από την επιθετικότητα της Ρωσίας και να διασφαλίσει την πυρηνική ασφάλεια. «Η αλληλεγγύη, η φιλία και η άνευ προηγουμένου βοήθεια της ΕΕ για την Ουκρανία είναι ακλόνητη. Θα συζητήσουμε την αίτηση ένταξης της Ουκρανίας τις επόμενες ημέρες», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με μήνυμά του στο twitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης