Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 4 απαιτήσεις της Ρωσίας από Ουκρανία: Θα σταματήσουμε αμέσως μόλις το Κίεβο δεχθεί τους όρους μας

Οι 4 απαιτήσεις της Ρωσίας από Ουκρανία: Θα σταματήσουμε αμέσως μόλις το Κίεβο δεχθεί τους όρους μας
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε πως η Ρωσία έχει επισημάνει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση, αμέσως μόλις το Κίεβο δεχθεί τους όρους της
Σχετικά Άρθρα

Αμετακίνητη εμφανίζεται ότι η Μόσχα όσον αφορά την Ουκρανία και το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός.
«Η Ρωσία απαιτεί από την Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική δράση, να αλλάξει το σύνταγμα της για να κατοχυρώσει την ουδετερότητα της, να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος αλλά και να αναγνωρίσει το Donetsk και το Lugansk ως ανεξάρτητες περιοχές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, μιλώντας στο Reuters. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία έχει διαμηνύσει στην Ουκρανία ότι είναι έτοιμη να σταματήσει τη στρατιωτική δράση, αμέσως μόλις το Κίεβο δεχθεί τους όρους της.
Όσον αφορά την ουδετερότητα, ο Peskov δήλωσε «θα πρέπει να κάνουν αλλαγές στο σύνταγμα σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Αυτό είναι δυνατό μόνο με αλλαγές στο σύνταγμα».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν επιδιώκει να ασκήσει περαιτέρω διεκδικήσεις στην Ουκρανία.
«Ολοκληρώνουμε πραγματικά την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας. Θα την ολοκληρώσουμε. Αλλά το κυριότερο είναι η Ουκρανία να σταματήσει τη στρατιωτική της δράση. Θα πρέπει να σταματήσουν τη στρατιωτική τους δράση και τότε κανείς δεν θα πυροβολήσει» είπε ο Peskov.
«Θα πρέπει να προβούν σε τροποποιήσεις στο σύνταγμά τους σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία θα απέρριπτε οποιονδήποτε στόχο να εισέλθει σε οποιοδήποτε μπλοκ. Έχουμε επίσης μιλήσει για το πώς θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η Κριμαία είναι ρωσικό έδαφος και ότι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι το Donetsk και το Lugansk είναι κράτη. Και αυτό είναι όλο. Θα σταματήσει σε μια στιγμή», είπε ο Peskov στο Reuters.

H ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξεκίνησε πριν από 12 ημέρες, στις 24 Φεβρουαρίου. Οι επόμενοι μεγάλοι στόχοι του ρωσικού στρατού είναι η κατάληψη του Κίεβου και της Οδησσού, όπου οι πολίτες και ο ουκρανικός στρατός προετοιμάζονται για τις μεγαλύτερες μάχες από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ενώ συνεχές είναι το σφυροκόπημα σε πολλές άλλες πόλεις, όπως στο Χάρκοβο, στο Μικολάγιεφ και στη Μαριούπολη, η οποία εδώ και μια εβδομάδα βομβαρδίζεται ανελέητα.
Εκτιμάται πως περίπου 200.000 άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί μόνο στη Μαριούπολη, με τους περισσότερους κατοίκους της πόλης να βρίσκονται στα καταφύγια χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση και ενώ και τα τρόφιμα τους τελειώνουν.
Πάντως, και παρά το διαρκές «σφυροκόπημα» του ρωσικού στρατού, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να υποστηρίζουν πως έχουν τον έλεγχο των ουκρανικών πόλεων, με εξαίρεση την Χερσώνα, που τελεί ήδη υπό το ρωσικό έλεγχο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, υποστηρίζει πως η Ουκρανία θα αντισταθεί μέχρι τέλους και ζητά από τη Δύση να τον ενισχύσει είτε με μαχητικά είτε με την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αιτήματα πάντως που απορρίπτει -μέχρι στιγμής- με το επιχείρημα ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης