Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποφασισμένος ο Putin: Η Ρωσία θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει στην Ουκρανία, είτε με διάλογο είτε με πόλεμο

Αποφασισμένος ο Putin: Η Ρωσία θα πετύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει στην Ουκρανία, είτε με διάλογο είτε με πόλεμο
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο - Ο Macron διαπίστωσε ότι «είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του»
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin είπε την Κυριακή (6/3/2022) στον Γάλλο ομόλογό του Emmanuel Macron ότι η Μόσχα «θα επιτύχει τους στόχους της» στην Ουκρανία «είτε με τη διαπραγμάτευση, είτε με τον πόλεμο», ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες.
Ο Macron διαπίστωσε ότι «είναι πολύ αποφασισμένος να επιτύχει τους στόχους του», δηλαδή την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας -όπως την αποκάλεσε ο Putin- αλλά και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κριμαίας και του Ντονμπάς, αιτήματα που είναι «απαράδεκτα για τους Ουκρανούς», σύμφωνα με το Παρίσι.

«Δεν βάζει ο στρατός τους αμάχους στο στόχαστρο»

Ο Putin «αρνήθηκε ότι ο στρατός του βάζει τους αμάχους στο στόχαστρο», σύμφωνα πάντα με το Ελιζέ.
Είπε επίσης ότι είναι ευθύνη των Ουκρανών «να αφήσουν να φύγει ο πληθυσμός από τις περικυκλωμένες πόλεις», με τον Macron να του απαντά ότι «ο στρατός που επιτέθηκε ήταν ο ρωσικός» και ότι «δεν έχει λόγο να πιστέψει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες».
Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση στην Οδησσό και τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί μια διευθέτηση μέσω διαπραγμάτευσης και να προστατευθούν οι ουκρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.
Ο Putin είπε νωρίτερα ότι η εκστρατεία στην Ουκρανία συνεχίζεται με βάση το σχέδιο και δεν θα τερματιστεί μέχρι να σταματήσει το Κίεβο να μάχεται.

Για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ο Ρώσος πρόεδρος Ουκρανούς εξτρεμιστές για ένα επεισόδιο στις 3 Μαρτίου 2022 στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ζήτησε να ενημερωθεί από το Ρώσο πρόεδρο για φωτιά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
«Ο Vladimir Putin ενημέρωσε (τον Μacron) για την πρόκληση από Ουκρανούς εξτρεμιστές στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», ανέφερε το Κρεμλίνο.
«Τα επίπεδα ακτινοβολίας είναι φυσιολογικά», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Οι επαφές

Οι δύο ηγέτες είχαν μιλήσει τηλεφωνικά ξανά την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, σε συνομιλίες που άφησαν στον Macron την εντύπωση ότι στόχος του Putin ήταν να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, σύμφωνα με Γάλλο αξιωματούχο.
Ο Macron είναι ένας από τους πολλούς παγκόσμιους ηγέτες που μίλησαν με τον Putin τις τελευταίες ημέρες ελπίζοντας να μεσολαβήσουν για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Παράδοση Ουκρανίας

H Ρωσία θα σταματήσει τη «στρατιωτική της επιχείρηση» μόνο εάν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά και ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Μόσχας, είπε νωρίτερα την Κυριακή (6/3) ο Putin σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.
Ο Putin είπε ότι η επιχείρηση εξελίσσεται βάσει σχεδίου χρονοδιαγράμματος και ότι ελπίζει ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα ακολουθήσουν μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση στις συνομιλίες και θα λάβουν υπόψη την πραγματικότητα στο πεδίο, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.
Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία και ξένους εταίρους.

«Κυνικοί και ιδιαίτερα σκληροί οι Ουκρανοί εθνικιστές»

Ο Vladimir Putin μίλησε για την πρόοδο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, για την προστασία του Ντονμπάς, καθόρισε βασικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις σε αυτό το πλαίσιο και ανέπτυξε τους κύριους στόχους και τα καθήκοντα που τέθηκαν.
Τονίστηκε ότι η ειδική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σύμφωνα με το σχέδιο και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας.
«Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να σώσουν ζωές και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των αμάχων και σημειώνονται πλήγματα μόνο στις εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενέργειες εθνικιστικών και νεοναζιστικών σχηματισμών, η συνέχιση του εντατικού βομβαρδισμού του Ντονμπάς και η χρήση αμάχων, συμπεριλαμβανομένων ξένων, ως ανθρώπινη ασπίδα σε πόλεις και οικισμούς της Ουκρανίας, είναι ιδιαίτερα σκληρές και κυνικές», ανέφερε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης