Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική έκκληση Zelensky στον ρωσικό λαό: Μόνο εσείς μπορείτε να σταματήσετε τον Putin

Δραματική έκκληση Zelensky στον ρωσικό λαό: Μόνο εσείς μπορείτε να σταματήσετε τον Putin
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους Ρώσους να μην μείνουν σιωπηλοί και είπε ότι είναι καιρός να «νικήσουν το κακό»
Σχετικά Άρθρα

Ο ηγέτης της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απηύθυνε έκκληση απευθείας στον ρωσικό λαό να διαμαρτυρηθεί ενάντια στο Κρεμλίνο, λέγοντας ότι στοιχεία από αιχμαλωτισμένους δείχνουν πως η εισβολή είχε σχεδιαστεί.
Προτρέποντάς τους να μην μείνουν σιωπηλοί, είπε ότι είναι καιρός να «νικήσουν το κακό» και επέμεινε ότι δεν ήταν απλώς ένας αγώνας για την ειρήνη στη χώρα του, αλλά η δική τους ελευθερία.
Ο Zelensky έκανε τη δραματική έκκληση καθώς η επίθεση που εξαπέλυσε η Μόσχα κατά της Ουκρανίας εισήλθε στην 11η ημέρα της.
Ο Zelensky υποστήριξε πως ρωσικές ρουκέτες κατέστρεψαν ολοσχερώς το περιφερειακό αεροδρόμιο Βινίτσια.

«Θα μας σκοτώσουν όλους σιγά - σιγά»

Επίσης ανέφερε, πως ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν την Οδησσό, μια στρατηγική πόλη και το κύριο λιμάνι της Ουκρανίας, που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.
«Θα είναι ένα στρατιωτικό έγκλημα. Θα είναι ένα ιστορικό έγκλημα», είπε ο Zelensky σε βίντεο, καθώς ο ρωσικός στρατός, μετακινούμενος από την προσαρτημένη Κριμαία πιο ανατολικά, συνεχίζει την προέλασή του στη νότια Ουκρανία βομβαρδίζοντας πολλές πόλεις της χώρας.
«Οι Ρώσοι έρχονταν πάντα στην Οδησσό και δεν ένιωθαν τίποτα άλλο παρά ζεστασιά και ειλικρίνεια στην Οδησσό», μια πολυσύχναστη πόλη με σχεδόν ένα εκατομμύριο κατοίκους και μια από παλιά αγαπημένη των Ρώσων τουριστών, είπε.
«Και τώρα τι γίνεται; Βόμβες κατά της Οδησσού; Πυροβολικό εναντίον της Οδησσού; Πύραυλοι κατά της Οδησσού;» είπε αγανακτισμένος.
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε για άλλη μια φορά τους δυτικούς συμμάχους του να του παραδώσουν πολεμικά αεροσκάφη ή να επιβάλλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.
Μάλιστα άσκησε κριτική στη Δύση, πως εάν δεν επιβάλει ζώνη απαγόρευσης σημαίνει, πως θέλει να «μας σκοτώσουν όλους σιγά – σιγά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης