Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bennett: Λίγες οι πιθανότητες για ειρήνη στην Ουκρανία αλλά έχουμε ηθική υποχρέωση να προσπαθήσουμε

Bennett: Λίγες οι πιθανότητες για ειρήνη στην Ουκρανία αλλά έχουμε ηθική υποχρέωση να προσπαθήσουμε
O Bennett επισκέφθηκε μυστικά το Σάββατο (5/3) τη Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Vladimir Putin και στη συνέχεια το Βερολίνο για διαβουλεύσεις με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ έχει ηθική υποχρέωση να προσπαθήσει να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Naftali Bennett κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου την Κυριακή (6/3/2022).
Οι δηλώσεις έγιναν αμέσως μετά την συνομιλία του Bennett με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky την Κυριακή, για τρίτη φορά μέσα σε 24 ώρες.
O Bennett επισκέφθηκε μυστικά το Σάββατο (5/3) τη Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Vladimir Putin και στη συνέχεια το Βερολίνο για διαβουλεύσεις με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz.

«Λίγες οι πιθανότητες για ειρήνη»

«Πήγα στη Μόσχα και στο Βερολίνο για να βοηθήσω να γίνει διάλογος μεταξύ όλων των πλευρών, με την ενθάρρυνση όλων των παικτών», σημείωσε.
Ο Bennett είπε ότι «ακόμα και αν οι πιθανότητες δεν είναι μεγάλες», θεωρεί ότι είναι «ηθική ευθύνη του Ισραήλ να κάνει κάθε προσπάθεια», επειδή έχει καλές επαφές και με τις δύο πλευρές της σύγκρουσης.
«Η κατάσταση στο έδαφος δεν είναι καλή», πρόσθεσε.
«Ο ανθρώπινος πόνος είναι μεγάλος και μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερος αν τα πράγματα συνεχίσουν στην τρέχουσα πορεία.
Υπάρχουν Ισραηλινοί που πρέπει να επιστρέψουν στα σπίτια τους και εβραϊκές κοινότητες σε στενοχώρια που χρειάζονται βοήθεια», ανέφερε.

Προσφυγικό κύμα

«Όσο καίει το κερί – πρέπει να προσπαθήσουμε και ίσως μπορούμε ακόμα να δράσουμε», υπογράμμισε παραφράζοντας ένα ισραηλινό ρητό/.
Επιπλέον, ο Bennett είπε ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κύμα εβραϊκής μετανάστευσης, υπό το φως του πολέμου.
«Αυτή είναι μια πρόκληση για το κράτος του Ισραήλ, αλλά είναι μια πρόκληση στην οποία ανταποκριθήκαμε στο παρελθόν, κάθε φορά», είπε.
«Στιγμές όπως αυτή, κατά τις οποίες ο κόσμος αντιμετωπίζει μια αναταραχή και οι Εβραίοι δεν είναι πλέον ασφαλείς εκεί που βρίσκονται, υπενθυμίζουν σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σπίτι για τους Εβραίους, όποιοι κι αν είναι, και πόσο σημαντικό είναι να έχουν το κράτος του Ισραήλ», τόνισε.
Οι δηλώσεις του έγιναν λίγες ώρες αφότου επέστρεψε στο Ισραήλ από τα ταξίδια του στη Μόσχα και το Βερολίνο.
Ο Bennett και ο Zelensky μίλησαν δύο φορές μετά τη συνάντηση με τον Putin το Σάββατο (5/3) και ο Ουκρανός πρόεδρος ενημερώθηκε επίσης πριν από τη συνάντηση.
Ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε και στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Ο Bennett συναντήθηκε με τον Scholz στο δείπνο για μιάμιση ώρα αργά το βράδυ του Σαββάτου (5/30, κατά τη διάρκεια του οποίου συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης