Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η S&P Dow Jones απομακρύνει τις ρωσικές μετοχές από τους δείκτες της - Προηγήθηκαν MSCI, FTSE

Η S&P Dow Jones απομακρύνει τις ρωσικές μετοχές από τους δείκτες της - Προηγήθηκαν MSCI, FTSE

O πάροχος δεικτών S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι απομακρύνει όλες τις μετοχές που είναι εισηγμένες και/ή εδρεύουν στη Ρωσία από τους δείκτες του λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Ο πάροχος δεικτών S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι απομακρύνει όλες τις μετοχές που είναι εισηγμένες και/ή εδρεύουν στη Ρωσία από τους δείκτες του λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, απομονώνοντας περαιτέρω τη χώρα από την παγκόσμια οικονομία.
Η κατάργηση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ πριν από το άνοιγμα της επόμενης Τετάρτης, 9 Μαρτίου, επηρεάζει επίσης τα ρωσικά ADR, ανέφερε η S&P Dow Jones Indices.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τον Dow Jones και τον S&P 500, είπε επίσης ότι θα αποχαρακτηρίσει τη Ρωσία ως αναδυόμενη αγορά και θα την κατηγοριοποιήσει ως μεμωνομένη ομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη ανακοίνωση είχε προχωρήσει τις προηγούμενες μέρες ο FTSE ανακοινώνοντας ότι η Ρωσία θα διαγραφεί από όλους τους δείκτες FTSE Russel Equity που ισχύουν από το
άνοιγμα της Δευτέρα 7 Μαρτίου (ροή στο κλείσιμο της 4ης Μαρτίου).
Τα στοιχεία του δείκτη Ρωσίας που είναι εισηγμένα στο Χρηματιστήριο της Μόσχας (MOEX) θα διαγραφούν σε μηδενική τιμή, με ισχύ από την προαναφερθείσα ημερομηνία, ανέφερε η ανακοίνωση.
Την απομάκρυνση των ρωσικών μετοχών από τους δείκτες είχε ανακοινώσει την ίδια μέρα και η MSCI, αναφέροντας ότι οι Δείκτες MSCI Ρωσίας θα επαναταξινομηθούν από τις Αναδυόμενες Αγορές σε Αυτόνομες Αγορές και ότι η συγκεκριμένη απόφαση ανακατάταξης θα εφαρμοστεί σε ένα βήμα σε όλους τους Δείκτες MSCI, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών, προσαρμοσμένων και παράγωγων δεικτών, σε τιμή που είναι ουσιαστικά μηδενική  από το κλείσιμο στις 9ης Μαρτίου 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης