Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτός των δεικτών MSCI και FTSE η Ρωσία

Εκτός των δεικτών MSCI και FTSE η Ρωσία
Το ρωσικό χρηματιστήριο χαρακτηρίζεται «ως μη κατάλληλο για επενδύσεις»
Σχετικά Άρθρα
Την αφαίρεση της Ρωσίας από τους δείκτες ΜSCI και FTSE αποφάσισαν οι δύο πάροχοι, όπως αναμενόταν, μετά την επιβολή των νέων αυστηρότερων κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας, που περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το διεθνές σύστημα SWIFT και τους περιορισμούς στις συναλλαγές της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας,  οι οποίες ακολούθησαν τη γενικευμεύνη εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.
Το ρωσικό χρηματιστήριο χαρακτηρίζεται «ως μη κατάλληλο για επενδύσεις».
Συγκεκριμένα, η MSCI απέσυρε τη Ρωσία από τους δείκτες της και ανακοίνωσε ότι οι Δείκτες MSCI Ρωσίας θα επαναταξινομηθούν από τις Αναδυόμενες Αγορές σε Αυτόνομες Αγορές.
Η απόφαση ανακατάταξης θα εφαρμοστεί σε ένα βήμα σε όλους τους Δείκτες MSCI, συμπεριλαμβανομένων των τυπικών, προσαρμοσμένων και παράγωγων δεικτών, σε τιμή που είναι ουσιαστικά μηδενική και από το κλείσιμο στις 9ης Μαρτίου 2022.
Η MSCI ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ότι «πάγωσε» τον δείκτη και δεν θα εφαρμόσει τις αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Φεβρουαρίου, οι οποίες αφορούσαν ρωσικές μετοχές. 
Η Ρωσία έχει στάθμιση 3,24% στον δείκτη αναφοράς αναδυόμενων αγορών της MSCI και στάθμιση 0,3% στον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς της εταιρείας.

Διαγραφή από όλους τους δείκτης FTSE

Παράλληλα, ο FTSE ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα διαγραφεί από όλους τους δείκτες FTSE Russel Equity που ισχύουν από το άνοιγμα τη Δευτέρα 7 Μαρτίου (ροή στο κλείσιμο της 4ης Μαρτίου).
Τα στοιχεία του δείκτη Ρωσίας που είναι εισηγμένα στο Χρηματιστήριο της Μόσχας (MOEX) θα διαγραφούν σε μηδενική τιμή, με ισχύ από την προαναφερθείσα ημερομηνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης