Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προς αφαίρεση η Ρωσία από τους δείκτες της MSCI

Προς αφαίρεση η Ρωσία από τους δείκτες της MSCI
Μη επενδύσιμες πλέον οι ρωσικές μετοχές, αναφέρει στέλεχος του MSCI, πιθανή η κατάργηση του MSCI Russia.
Σχετικά Άρθρα

Μετά την επιβολή των νέων αυστηρότερων κυρώσεων της Δύσης κατά της Μόσχας, που περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό ορισμένων ρωσικών τραπεζών από το διεθνές σύστημα SWIFT και τους περιορισμούς στις συναλλαγές της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας,  οι οποίες ακολούθησαν τη γενικευμεύνη εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία, το ρωσικό χρηματιστήριο χαρακτηρίζεται «ως μη κατάλληλο για επενδύσεις», γεγονός που καθιστά την αφαίρεση της Ρωσίας από τους δείκτες του MSCI ως το «επόμενο φυσικό βήμα», δήλωσε τη Δευτέρα ανώτατο στέλεχος της εταιρείας στο Reuters.
«Δεν θα ήταν λογικό να συνεχίσουμε να συμπεριλαμβάνουμε τις ρωσικές μετοχές εάν οι πελάτες μας και οι επενδυτές δεν μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά», δήλωσε στο Reuters o Δημήτρης Μελάς, επικεφαλής έρευνας δεικτών και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής του Δείκτη.
«Είναι προφανές σε όλους μας ότι οι συναλλαγές στην αγορά έχουν καταστεί πολύ δύσκολες, και, στην πραγματικότητα, δεν ενδείκνυται για επενδύσεις σήμερα», πρόσθεσε.
Η MSCI ανακοίνωσε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου ότι «πάγωσε» τον δείκτη και δεν θα εφαρμόσει τις αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Φεβρουαρίου, οι οποίες αφορούσαν ρωσικές μετοχές.
«Το επόμενο φυσικό βήμα που θα μπορούσαμε δυνητικά να εφαρμόσουμε -δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία απόφαση- αλλά το επόμενο φυσικό βήμα μπορεί να είναι η επί της ουσίας εξέταση της κατάργησης του MSCI Russia ή της αφαίρεσης των ρωσικών μετοχών από τους δείκτες μας», πρόσθεσε ο Μελάς.
Η Ρωσία έχει στάθμιση 3,24% στον δείκτη αναφοράς αναδυόμενων αγορών της MSCI και στάθμιση 0,3% στον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης