Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό πίεση οι ινδικές εξαγωγικές εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας των ρώσων εμπορικών τους εταίρων

Υπό πίεση οι ινδικές εξαγωγικές εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας των ρώσων εμπορικών τους εταίρων

Oι ινδικές εξαγωγικές εταιρείες έχουν απαιτήσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία και η κυβέρνηση θα παράσχει πιστωτικές εγγυήσεις για να μετριαστεί ο αντίκτυπος της κρίσης.

Σχετικά Άρθρα

Η Ινδία εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει πιστωτικές εγγυήσεις και δάνεια με ευνοϊκούς όρους στις εξαγωγικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την έλλειψη ρευστότητας που προκάλεσε η επιβολή κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Ρωσίας, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Οι ινδικές τράπεζες άρχισαν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα καθώς αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν αρχίσει να συσσωρεύουν μεγάλες απαιτήσεις από ρωσικές εταιρείες με τις οποίες συναλλάσσονταν και οι οποίες στην παρούσα φάση, λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν μπορούν να τις πληρώσουν.
Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, είπε ότι οι ινδικές εξαγωγικές εταιρείες έχουν απαιτήσεις 500 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Ρωσία και ότι η κυβέρνηση μπορεί να παράσχει πιστωτικές εγγυήσεις ή να χορηγήσει φτηνά δάνεια, προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος της κρίσης.
«Οι πιστωτικές εγγυήσεις είναι η πιο πιθανή επιλογή», ​​είπε ο αξιωματούχος.
Ανώτατο τραπεζικό στέλεχος που γνωρίζει τις εξελίξεις είπε ότι «μπορεί να δοθούν  πιστωτικές εγγυήσεις ή κάποια άλλη μορφή τραπεζικών εγγυήσεων, ώστε να μην διαταραχτεί το εμπορίου».
Η κυβέρνηση της Ινδίας εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο οι κρατικές τράπεζες να παρέχουν δάνεια σε εξαγωγικές εταιρείες με μειωμένα επιτόκια ή να τους παρέχουν κεφάλαια απευθείας μέχρι το ποσό των εκκρεμών πληρωμών από τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Ο αξιωματούχος είπε ότι οι αποφάσεις θα μπορούσαν να ληφθούν σε μερικές εβδομάδες. Η τραπεζική πηγή είπε ότι τότε η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να δώσει συνέχεια και «να βρει λύσεις για το πώς μπορούν να διευθετηθούν οι διμερείς συναλλαγές».
Το 2021 η Ινδία εξήγαγε αγαθά αξίας 3,33 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Ρωσία το 2021, κυρίως φαρμακευτικά προϊόντα, τσάι και καφέ, ενώ αντίστροφα, οι εισαγωγές της ανήλθαν συνολικά σε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων αμυντικών αγαθών, ορυκτών πόρων, λιπασμάτων, μετάλλων και πολύτιμων λίθων.
«Θα κοιτάξουμε πρώτα να λύσουμε το πρόβλημα των Ινδών εξαγωγέων. Η επίλυση του ζητήματος της διευθέτησης των εισαγωγών μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο», δήλωσε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.
Η Ινδία, η οποία έχει ισχυρούς εμπορικούς και αμυντικούς δεσμούς με τη Ρωσία, έχει αποφύγει να επικρίνει δημόσια τον μακροχρόνιο προμηθευτή όπλων της και προέτρεψε και τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, προκαλώντας απογοήτευση στους άλλους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης