Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Κίνα δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η Κίνα, η οποία αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία, έχει επανειλημμένα επικρίνει τις σύμφωνα με την ίδια παράνομες και μονομερείς κυρώσεις

Η Κίνα δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις των χωρών της Δύσης κατά της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη η ρυθμιστική αρχή του τραπεζικού τομέα της χώρας, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος των μέτρων στην Κίνα θα είναι περιορισμένος.
Η Κίνα, η οποία αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία, έχει επανειλημμένα επικρίνει τις σύμφωνα με την ίδια παράνομες και μονομερείς κυρώσεις.
«Όσον αφορά τις οικονομικές κυρώσεις, δεν τις εγκρίνουμε, ιδίως τις μονομερώς κυρώσεις, γιατί δεν έχουν αποτελέσματα και δεν έχουν νομική βάση», είπε ο Γκουό Σουκίνγκ, πρόεδρος της ρυθμστικής αρχής.
«Δεν θα συμμετάσχουμε στις κυρώσεις αυτές, θα συνεχίσουμε να διατηρούμε κανονικές οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές με τα εμπλεκόμενα μέρη» τόνισε σύμφωνα με το Reuters.
«Οι επιπτώσεις από τις κυρώσεις στην οικονομία της Κίνας και τον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν είναι μέχρι στιγμής πολύ σημαντικές», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης