Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Στις 31 Μαρτίου λήγει στην Ιταλία η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Covid - Καταργούνται όλα τα μέτρα

Draghi: Στις 31 Μαρτίου λήγει στην Ιταλία η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Covid - Καταργούνται όλα τα μέτρα
Στις 31 Μαρτίου καταργείται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω covid στην Ιταλία.
Σχετικά Άρθρα
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι στην Ιταλία, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν πρόκειται να παραταθεί πέρα από την 31η Μαρτίου. Θα καταργηθούν, ουσιαστικά, σχεδόν όλες οι απαγορεύσεις που ίσχυαν τα τελευταία δυο χρόνια.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν θα ισχύει, πλέον, η διαφοροποίηση των περιφερειών της χώρας σε τρία χρώματα, ανάλογα με τα κρούσματα.
Το «σούπερ πιστοποιητικό εμβολιασμού» θα καταργηθεί σταδιακά, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο.
Η πρώτη χαλάρωση, με κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού θα αφορά τους ανοικτούς χώρους και ειδικότερα τα αθλητικά γεγονότα, τις εκθέσεις, γιορτές και θεάματα
.
«Ο στόχος μας είναι να ξανανοίξουν τα πάντα, το γρηγορότερο δυνατό, αλλά συνεχίζοντας να παρακολουθούμε με προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας, για να ξαναπαρέμβουμε σε περίπτωση που η κατάσταση υποτροπιάσει» είπε, χαρακτηριστικά, ο Draghi.
«Τα σχολεία θα παραμείνουν διαρκώς ανοικτά, θα καταργηθεί η καραντίνα λόγω επαφής με θετικά κρούσματα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
«Θα καταργηθεί παντού η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε ανοικτούς χώρους, αλλά και η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας στις σχολικές τάξεις», εξήγησε, τέλος, ο Mario Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης