Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κυβέρνηση της Ελβετίας αίρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά του covid 19

Η κυβέρνηση της Ελβετίας αίρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά του covid 19
Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό", δήλωσε ο Casimir Platzer, επικεφαλής της κλαδικής οργάνωσης της εστίασης Gastrosuisse.
Σχετικά Άρθρα

Η Ελβετία θα άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του Covid 19 από αύριο Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς φθίνουν οι φόβοι ότι η αύξηση των λοιμώξεων που τροφοδοτούνται από την μετάλλαξη Omicron θα προκαλέσουν φόρτο στο σύστημα υγείας.
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι ο μόνος περιορισμός που θα απομείνει προσωρινά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και κατά τις επισκέψεις στα νοσοκομεία.
"Επιτέλους βλέπουμε φως στον ορίζοντα", δήλωσε ο Πρόεδρος Ignazio Cassis σε συνέντευξη Τύπου στη Βέρνη, αν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλει εκ νέου περιορισμούς εάν χρειαστεί.
"Ο ιός είναι εδώ, όμως μαθαίνουμε να ζούμε με τον ιό», είπε.
Η υποχρεωτική καραντίνα των 5 ημερών για όσους βρίσκονται θετικοί θα παραμείνει επίσης σε ισχύ μέχρι τα τέλη Μαρτίου.
Ωστόσο, όλος ο κόσμος θα μπαίνει ελεύθερα σε καταστήματα, εστιατόρια και χώρους πολιτισμού.
"Περιμέναμε αυτή τη στιγμή εδώ και πολύ καιρό", δήλωσε ο Casimir Platzer, επικεφαλής της κλαδικής οργάνωσης της εστίασης Gastrosuisse, χαιρετίζοντας το τέλος της υποχρέωσης των πολιτών να δείχνουν υγειονομικό πάσο για τον COVID-19 για να μπουν σε μπαρ και εστιατόρια.
Περισσότερο από το 90% του πληθυσμού της Ελβετίας που φτάνει τα 8,6 εκατομμύρια έχει κάποιου τύπου προστασία από τον ιό, είτε έχει αναρρώσει, είτε έχει εμβολιαστεί, σημειώνουν αξιωματούχοι.
Παρά τις δεκάδες χιλιάδες νέες λοιμώξεις που αναφέρονται καθημερινά, το σύστημα υγείας της Ελβετίας αντέχει και η πληρότητα των ΜΕΘ μειώνεται.
Περισσότερες από 2,6 εκατομμύρια μολύνσεις έχουν καταγραφεί στην Ελβετία και το γειτονικό Λιχτενστάιν από την αρχή της πανδημίας. Περίπου 12.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης