Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με... περιορισμένες κυρώσεις απειλεί η ΕΕ τον Putin - Ρωσική Κεντρική Τράπεζα: Είμαστε έτοιμοι για όλα

Με... περιορισμένες κυρώσεις απειλεί η ΕΕ τον Putin - Ρωσική Κεντρική Τράπεζα: Είμαστε έτοιμοι για όλα
Εντός της ημέρας, η ΕΕ θα ανακοινώσει την απάντηση της στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται το θρίλερ στην ανατολική Ουκρανία με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, να προχωρά σε επίδειξη ισχύος αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία των Lugansk και Donetsk.
Η ΕΕ ετοιμάζει την απάντηση της -που επί του παρόντος θα είναι... περιορισμένη- ενώ η Μόσχα διαμηνύει ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τα αντίποινα.
«Η απόφαση για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα ληφθούν σήμερα το πρωί» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, ενώ λίγη ώρα αργότερα αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε ότι «ενδεχομένως, οι κυρώσεις να είναι περιορισμένες». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ θα συζητήσουν το πρωί της Τρίτης (22/2/2022) πιθανές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
«Θα συζητηθεί το εύρος των κυρώσεων. Ενδεχομένως, οι κυρώσεις να είναι περιορισμένες αλλά κάποιες χώρες ίσως να επιδιώξουν ευρύτερες κυρώσεις».

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα μέτρα

Στον αντίποδα, η Μόσχα δηλώνει έτοιμη για τις κυρώσεις. «Μας απειλούν με κυρώσεις, αλλά δεν έχουν δει πόσο ισχυρή και σύγχρονη έχει γίνει η χώρα μας. Μπορεί να μας βάλουν κυρώσεις, χωρίς καμία τυπική δικαιολογία και να πλήξουν την εθνική μας ακεραιότητα και συμφέροντα, αλλά δεν θα καταφέρουν κάτι» υποστήριξε στο διάγγελμα του ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Σήμερα, λοιπόν, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας διαμηνύει ότι είναι έτοιμη να λάβει όλα τα μέτρα για τη στήριξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης