Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πρόοδος στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Θα αυξηθεί η προσφορά πετρελαίου

Reuters: Πρόοδος στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν - Θα αυξηθεί η προσφορά πετρελαίου

Υπόθεση 1-2 εβδομάδων είναι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, λέει ανώτατος αξιωματούχος με γνώση των συνομιλιών.

Σχετικά Άρθρα

Υπόθεση μίας ή δύο εβδομάδων είναι η συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, αν και η επιτυχία εξαρτάται από την πολιτική βούληση των εμπλεκομένων, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Reuters.
«Περιμένω να κλείσει μια συμφωνία μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ή στις δυο επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε.
«Νομίζω ότι έχουμε τώρα στο τραπέζι ένα κείμενο που είναι πολύ σε αυτό που πρόκειται να είναι η τελική συμφωνία».
Το Reuters ανέφερε στις 17 Φεβρουαρίου 2022 λεπτομέρειες για μια πιθανή συμφωνία που διαπραγματεύονται εκπρόσωποι του Ιράν, της Ρωσίας, της Κίνας, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters, το κείμενο προβλέπει ότι το Ιράν θα κάνει συγκεκριμένα βήματα, με πρώτο τον περιορισμό του εμπλουτισμού του ουρανίου στο 5%.
Επίσης προβλέπει την αποδέσμευση περίπου 7 δισ. δολαρίων από ιρανικά κεφάλαια που είναι δεσμευμένα σε τράπεζες της Νότιας Κορέας, καθώς και την απελευθέρωση δυτικών κρατουμένων από στο Ιράν.
Οι πληροφορίες ότι υπάρχει πρόοδος στις πολυμερείς συνομιλίες για το πρόγραμμα του Ιράν, που ενίσχυσαν το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι προμήθειες πετρελαίου στη παγκόσμια αγορά, είχαν οδηγήσει χτες τις τιμές του πετρελαίου 2% χαμηλότερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης