Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μεικτά πρόσημα για το πετρέλαιο, με το βλέμμα στο Ιράν

Μεικτά πρόσημα για το πετρέλαιο, με το βλέμμα στο Ιράν
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιου τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, υποχώρησε κατά 14 σεντς ή 0,2%, στα 91,41 δολάρια

Μεικτά πρόσημα σημείωσαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να συνεχίζει ανοδικά, λόγω και της απότομης πτώσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, αλλά με το Brent να υποχωρεί.
Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιου τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, υποχώρησε κατά 14 σεντς ή 0,2%, στα 91,41 δολάρια.
Το αμερικανικό αργό τύπου WTI, παράδοσης Μαρτίου, κέρδισε 22 σεντς ή περίπου 0,3%, στα 89,88 δολ. το βαρέλι.
Το βλέμμα των traders βρίσκεται τόσο στις διαπραγματεύσεις γύρω από μια επιστροφή σε ισχύ της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και σε εκείνες γύρω από την Ουκρανία και το μέλλον της.
«Τα στοιχεία για τον ιδιαίτερα υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο έστειλαν το δολάριο υψηλότερα, κάτι που γενικά επιδρά αρνητικά στα commodities» αναφέρει ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην OANDA.
Ωστόσο, τα θεμελιώδη στοιχεία γύρω από την αγορά πετρελαίου «παραμένουν εξαιρετικά ισχυρά και, χωρίς κάποια αλλαγή ως προς αυτά, οι τιμές του αργού γενικά θα κινούνται υψηλότερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης