Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μειώνονται κρούσματα και νοσηλείες, ετοιμάζονται να βγάλουν τη μάσκα

ΗΠΑ: Μειώνονται κρούσματα και νοσηλείες, ετοιμάζονται να βγάλουν τη μάσκα
Οι ΗΠΑ θα ανακοινώσουν χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ως τα τέλη Φεβρουαρίου
Σχετικά Άρθρα

Αξιωματούχοι των Υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι προετοιμάζονται για την επόμενη φάση της πανδημίας COVID-19 καθώς τα κρούσματα που προκαλούνται από τη μετάλλαξη Omicron μειώνονται και υποχωρούν και οι οδηγίες του CDC σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και το testing.
Ο νέος σχεδιασμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έρχεται τη στιγμή που όλο και περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τους περιορισμούς κατά του covid-19 λόγω μείωσης των κρουσμάτων.
Ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων μειώθηκε κατά 40% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ημερήσιος μέσος όρος εισαγωγής στα νοσοκομεία μειώθηκε κατά 28% και ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων μειώθηκε κατά 9%, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.
"Κινούμαστε προς μια εποχή όπου ο COVID δεν θα παράγει πια κρίση, αλλά είναι κάτι από το οποίο θα μπορούμε να προστατευτούμε και να θεραπευτούμε. Ο πρόεδρος και η ομάδα μας για τον COVID σχεδιάζουν ενεργά για το μέλλον", δήλωσε ο Συντονιστής Αντιμετώπισης COVID-19 του Λευκού Οίκου Jeff Zients σε δημοσιογράφους.
"Η πιο σημαντική πρώτιστη προτεραιότητά μας είναι η καταπολέμηση της μετάλλαξης Omicron", δήλωσε ο Jeff Zients. "Την ίδια στιγμή, προετοιμαζόμαστε για το μέλλον".

Κατάργηση υποχρεωτικής χρήσης μάσκας
 
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα εκδώσουν νέες οδηγίες covid-19, που θα αφορούν και αλλαγές στην υποχρεωτική χρήση μάσκας, δήλωσε η Διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky κατά την ίδια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι το μέτρο θα δώσει ο φόρτος των νοσοκομείων.
Το CDC αναμένει ότι πολλές από τις αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές θα εκδοθούν στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου, περίπου την ίδια στιγμή που καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στις περισσότερες αμερικανικές Πολιτείες.
"Θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους ένα διάλειμμα από πράγματα όπως τη χρήση μάσκας όταν βελτιωθούν τα πράγματα ώστε να έχουν αργότερα τη δυνατότητα να τις ξαναφορέσουν, αν επιδεινωθούν τα πράγματα, δήλωσε ο Walensky.
Ο Walensky προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να φορούν υποχρεωτικά μάσκα όταν έχουν συμπτώματα και είναι θετικοί σε COVID-19, δέκα ημέρες μετά το θετικό τεστ ή μετά από επαφή με κάποιον που νοσεί από COVID-19.
Ο Tom Inglesby, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για το testing COVID-19, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε εκδώσει επίσημο αίτημα σε σχετικές εταιρείες σχετικά με τον τρόπο που θα ενισχυθεί το testing, το οποίο περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και την αστάθεια της αγοράς.
Η ανταπόκριση του κλάδου θα βοηθήσει στις άμεσες επενδύσεις εντός της χώρας, ανέφερε κατά την ενημέρωση.
Περίπου 50 με 60 εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν επί του παρόντος να λάβουν δωρεάν τεστ για COVID-19 στο σπίτι τους χρησιμοποιώντας τις ασφαλιστικές τους κάρτες και η διοίκηση συνεργάζεται με πολλές ασφαλιστικές για να πολλαπλασιάσει τα σημεία πώλησης, δήλωσε ο Inglesby.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ήδη αποστείλει 50 εκατομμύρια παραγγελίες, ή 200 εκατομμύρια ατομικά τεστ στα σπίτια, πρόσθεσε.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης