Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κατασκευασμένη κρίση στο Donbass της Ουκρανίας τελείωσε – O Putin κέρδισε χωρίς πόλεμο, μαριονέτα ο Biden

Η κατασκευασμένη κρίση στο Donbass της Ουκρανίας τελείωσε – O Putin κέρδισε χωρίς πόλεμο, μαριονέτα ο Biden
Η κρίση στην Ουκρανία ήταν κατασκευασμένη
Σχετικά Άρθρα

Κατασκευασμένη ήταν τελικώς η κρίση στην Ουκρανία, παρουσιάστηκε ότι επίκειται εισβολή της Ρωσίας με επίκεντρο την περιοχή Donbass αλλά δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα σχέδιο που προώθησαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία για συγκεκριμένους λόγους.
H ουκρανική κρίση τελείωσε.

Η περιοχή Donbass θεωρείται ως αποσχισθείσα ουκρανική δημοκρατία στα ανατολικά της Ουκρανίας συνορεύοντας με την Ρωσία με πολλούς ρωσώφωνους.

Για ορισμένους ήταν μια κατασκευασμένη κρίση για μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει την ανεξαρτησία της από τις παραδοσιακές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας.
Ο αμερικανός Πρόεδρος Biden φάνηκε σκληρός απειλώντας τους ρώσους με κυρώσεις αλλά ουδέποτε υπήρχε τέτοιος σχεδιασμός και οι Γερμανοί θα αποκτήσουν επιτέλους τον νέο αγωγό φυσικού αερίου εδραιώνοντας τον πολιτικό τους έλεγχο στην ΕΕ.

Παρά τη σκληρή προπαγάνδα και τις διπλωματικές δηλώσεις για το αντίθετο, το ΝΑΤΟ είναι μια επιθετική συμμαχία που έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει την αγγλο-ευρωπαϊκή ηγεμονία στην Ευρασία.
Αυτός ο σχεδιασμός υπάρχει από την εποχή του Halford Mackinder θεωρείται από τους ιδρυτές της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής πριν από 100 χρόνια.
Αυτός που ελέγχει την Ευρασία ελέγχει τον κόσμο.
Εάν δεν μπορείτε να το ελέγξετε, σταματήστε οποιονδήποτε άλλον να το κάνει.
Αυτό το απλό ρητό είναι ο βασικός οδηγός στους κύκλους εξωτερικής πολιτικής και στρατιωτικών της δύσης.
Ωστόσο, ενώ ο Mackinder εξακολουθεί να κυριαρχεί στη δυτική σκέψη για τη Ρωσία και την Κίνα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες υπήρξε μια πραγματική αλλαγή στην εσωτερική ισορροπία ισχύος μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ, εις βάρος των ΗΠΑ.
Η Ευρώπη θέλει να ελέγξει τη δυτική εξωτερική πολιτική, αντικαθιστώντας τον άξονα ΗΠΑ – Μεγάλης Βρετανίας που κυριαρχούσε από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ή νωρίτερα.
Αυτό που είναι σαφές είναι ότι, μετά τον Trump και το Brexit υπάρχουν πλέον διαφορές μεταξύ των αγγλοσαξόνων και των παραδοσιακών ευρωπαϊκών αποικιακών δυνάμεων.

Καθώς κατέρρευσε η ΕΣΣΔ, και αναδύθηκε η Ρωσία που αρχικά ήταν αδύναμη, ήταν εύκολο για τα άλλα στρατόπεδα να ενωθούν σε ένα κοινό σκοπό: να καταστρέψουν την ΕΣΣΔ, να αφαιρέσουν τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να καταλάβουν τη χώρα από μέσα, να συγκεντρώσουν τον έλεγχο της Ευρώπης στις Βρυξέλλες, επιβάλλοντας μια Νέα Παγκόσμια Τάξη.

Ο Putin άλλαξε το σκηνικό

Αυτή η δυναμική άλλαξε όταν ο Putin ανήλθε στην εξουσία, αλλά έγινε πραγματικά αισθητή όταν η Ρωσία επενέβη στη Συρία το 2013, σταματώντας τα σχέδια εισβολής του Obama, αφού οι Βρετανοί εναντιώθηκαν στα αμερικανικά σχέδια.
Ο Putin χρησιμοποίησε τη διπλωματία για να τραβήξει τα πράγματα από το χείλος του γκρεμού.

Η ανταμοιβή της Ρωσίας γι' αυτό ήταν η εξέγερση του Μαϊντάν στα τέλη του 2013/14 και η ανατροπή του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που οδήγησε στη σημερινή κατάσταση:
Το Donbass βρέθηκε σε κενό, η Κριμαία τώρα είναι μέρος της Ρωσίας και η Δύση απλά συνειδητοποίησε ότι ο Putin κέρδισε...

Η Ρωσία έχτισε σχέσεις (με Κίνα, Ινδία, Τουρκία κ.λπ.) ο στόχος ήταν να πλήξουν τις ΗΠΑ διεισδύοντας στους παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ.
Η στρατηγική της Ρωσίας αποκάλυψε τα ρήγματα μεταξύ τους χρησιμοποιώντας την αυξανόμενη εξάρτηση της Ευρώπης από τις εισαγωγές ενέργειας και την ιδεολογική της επιθυμία να ξεπεράσει τις ΗΠΑ ή και να τις αντικαταστήσει.
Ο Putin και η Κίνα εκμεταλλευόμενοι την αντιπαράθεση Ευρώπης – ΗΠΑ κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αντίπαλο δέος.

Αλλά τώρα ας δούμε σοβαρά την Ουκρανία.

Η Ευρώπη ήθελε να βγει από τη σύγκρουση.
Οι Άγγλοι ήταν απελπισμένοι.
Ο Γάλλος Macron και η Γερμανία προσπάθησαν να εκτονώσουν την κατάσταση.
Ο Biden και οι Βρετανοί δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από το να το πυροδοτούν με τρελά υστερική προπαγάνδα.
Έφθασαν στο σημείο να διαρρέουν ημερομηνίες για επικείμενη εισβολή με αποκορύφωμα την 16η Φεβρουαρίου 2022… ενώ η Ρωσία αρνείτο σταθερά ότι έχει επεκτατικά σχέδια για την Ουκρανία.
Η Ρωσία δεν θέλει την Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει ήδη ότι είναι πραγματικά πολύτιμο για την Ουκρανία - τα κοιτάσματα άνθρακα και τη βιομηχανία του Donbass και τα λιμάνια της Κριμαίας.
Η υπόλοιπη Ουκρανία είναι ένα αποτυχημένο πείραμα της ΕΕ και συνολικά της δύσης.

Γιατί οι ΗΠΑ σχεδίασαν να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη γεωπολιτική αντιπαράθεση μεταξύ δυνάμεων με πυρηνικά όπλα από το 1962;

Δεν ήταν ανικανότητα στρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Είναι πολύ βολική μια εξήγηση.
Ο Biden είναι στην κυριολεξία μια μαριονέτα.
Ακόμη και αυτοί που διοικούν τον Λευκό Οίκο είναι παραγγελιολήπτες, όχι παραγγελιοδόχοι.
Αυτή η στρατηγική δεν επιτυγχάνει τίποτα εάν ο Biden αναγκαστεί να υποχωρήσει, εκτός από την ταπείνωση των ΗΠΑ.
Έτσι, εάν η ανικανότητα δεν είναι μια καλή απάντηση (κάτι που δεν πρέπει να αποκλειστεί), ο στόχος αποδεικνύεται βαθύτερος.

Όλη αυτή η κρίση σχεδιάστηκε.

Για ποιο σκοπό;
Να επιτραπεί επιτέλους στην Γερμανία και την Γαλλία να πάρουν τον έλεγχο της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής για πρώτη φορά μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Για να συμβεί αυτό, πρέπει να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπου οι ΗΠΑ, ως το κυρίαρχο μέλος του ΝΑΤΟ, θα αποδεικνυόταν ότι είναι μια χάρτινη τίγρης όταν θα έρχονταν αντιμέτωπες με έναν αεικίνητο αντίπαλο, στη συγκεκριμένη περίπτωση τη Ρωσία.
Όσο περισσότερο συνεχιζόταν αυτή η αντιπαράθεση τόσο χειρότερα φαίνονται οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο στα μάτια του κόσμου.

Ορισμένα ενδιαφέροντα γεγονότα

  • Η Ρωσία και η Κίνα προσθέτουν στην ενεργειακή τους συνεργασία 10 επιπλέον bcm/έτος και θα διακανονιστούν σε ευρώ, όχι σε δολάρια.
  • Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ είναι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο της Gazprom, μια αναβάθμιση σε σχέση με την παρουσία του στο διοικητικό συμβούλιο του Nordstream 2
  • Ο Macron συναντά τον Putin και τόσο η Γαλλία όσο και η Γερμανία σαμποτάρουν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που κάλεσαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία για να απομονώσουν τη Ρωσία.
  • Ο Biden μετά από τις αναφορές περί επικείμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία… αλλάζει ρότα.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο αποσύρει όλα τα στρατεύματά του από την Ουκρανία, αφού τα έβαλε εκεί για προετοιμασία επέμβασης του ΝΑΤΟ.
  • Χάρη στους καναδούς φορτηγατζήδες, το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αίρει τους περιορισμούς για τον COVID.
  • Τώρα καταργούνται πολλά μέτρα για τον covid 19 σε όλες τις ΗΠΑ καθώς οι Δημοκρατικοί φοβούνται κατάρρευση στις ενδιάμεσες εκλογές τον Νοέμβριο 2022.
  • Ο Biden ήρε τις κυρώσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν την περασμένη εβδομάδα. Η Ευρώπη χρειάζεται τη Ρωσία και την Κίνα για να είναι ικανοποιημένες και να έχουν πρόσβαση σε φθηνό αέριο και πετρέλαιο από το Ιράν.
  • Η Γερμανία αρνείται να ακολουθήσει τη συγκέντρωση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ σε ολόκληρη την Ανατολική Ευρώπη.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η διάσπαση δεν είναι μόνο πραγματική, αλλά κατασκευασμένη.
Ο Macron προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τον ρόλο του ειρηνοποιού για να επανεκλεγεί τον Απρίλιο - Μάιο.
Ο Johnson στο Ηνωμένο Βασίλειο δέχεται πιέσεις να παραιτηθεί λόγω του PartyGate, κάτι που είναι ανόητο.

  • Η χυδαία προσπάθεια να παρασύρουν τον Putin να ρίξει την πρώτη βολή στην Ουκρανία απέτυχε.

Οι ΗΠΑ έστειλαν τα κορυφαία μαχητικά τους, F-22 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όχι στην Γερμανία.
Όλες οι συζητήσεις για έναν πόλεμο δεν ήταν τίποτα άλλο από το θέατρο για να δημιουργήσουν την ευκαιρία στους Ευρωπαίους να σταθούν ανάστημα και να μοιάζουν ειρηνοποιοί.

Η κυβέρνηση Biden και η ΕΕ έχουν παραιτηθεί από όλες τις συνομιλίες για τις χειρότερες κυρώσεις, δηλαδή τον αποκλεισμό του SWIFT, την οποία η Ευρώπη δεν ήθελε ποτέ παρά την σκληρή στάση των Πράσινων.
Αυτές οι απειλές ήταν πάντα μπλόφα, καθώς το φαινόμενο μπούμερανγκ θα ήταν καταστροφικό για την Ευρώπη.

Ο Putin αντιστάθμισε έξυπνα τα στοιχήματά του με τους διφορούμενους Ευρωπαίους κλείνοντας μια συμφωνία με την Ουγγαρία, η οποία είναι το μοντέλο για περισσότερες συμφωνίες για το φυσικό αέριο με μικρότερες, περιφερειακές χώρες ασφαλείας.
Επειδή από τη στιγμή που οι ΗΠΑ δεν καταφέρνουν να σταματήσουν το Nordstream 2, υπό το φως της αποτυχίας τους με την Ουκρανία, μπορούν να ξεκινήσουν νέες συμφωνίες αγωγών στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη.

Η κρίση στην Ουκρανία έχει ήδη τελειώσει, ο Biden και οι ΗΠΑ έχουν ταπεινωθεί.
Αλλά εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να συμπαραταχθεί με τους νικητές της σύγκρουσης, την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης