Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (ΕΕ): Είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία

Borrell (ΕΕ): Είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
Ο Borrell απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται η ΕΕ ξεκαθαρίζοντας ότι είναι παρούσα στις διαπραγματεύσεις

Την ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις με στόχο την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας επανέλαβε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενώ τόνισε παράλληλα ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.
«Ειπώθηκε ότι η ΕΕ είναι απούσα. Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την κριτική, η οποία είναι αβάσιμη» ανέφερε και σημείωσε ότι «τα κράτη-μέλη της ΕΕ συνεχώς συζητούν για το ζήτημα της ασφάλειας στην Ευρώπη και την Ουκρανία και έχουμε επιτύχει αξιοσημείωτη ενότητα. Πολλά κράτη-μέλη μέλη, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν λάβει μία σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες για την προώθηση μιας ειρηνικής επίλυσης της κρίσης και αυτές οι πρωτοβουλίες γίνονται σε συνοχή με τις θέσεις της ΕΕ και κάτω από συνθήκες μεγάλη διαφάνειας» υποστήριξε απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η ΕΕ.
Από την άλλη, ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, η Ρωσία προσπαθεί να αγνοήσει την ύπαρξη της ΕΕ στέλνοντας επιστολές μόνο στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ τον περασμένο Δεκέμβριο.
«Αργότερα, ο Lavrov αποφάσισε να στείλει επιστολές στα 27 κράτη-μέλη, τα οποία είχε αγνοήσει. Συνειδητοποίησαν ότι το ευρωπαϊκό μέτωπο δεν είχε σπάσει και η αλληλεγγύη ήταν πολύ ισχυρή», τόνισε.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο κύριος Lavrov δεν πέτυχε στην επιδίωξή του να λάβει 27 απαντήσεις γιατί στείλαμε μία μόνο επιστολή με τη θέση της ΕΕ, εκ μέρους των 27 κρατών-μελών».
«Είμαστε παρόντες και συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις», υπογράμμισε ο Josep Borrell.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης