Διεθνή

Η ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου ως ημέρα επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι fake news… δεν θα υπάρξει επίθεση

Η ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου ως ημέρα επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι fake news… δεν θα υπάρξει επίθεση
Παρασκηνιακώς μαίνεται ένας πόλεμος παραπληροφόρησης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας…
Σχετικά Άρθρα

Η ομιλία του Ουκρανού ηγέτη Volodymyr Zelenskiy - η οποία είχε σκοπό να κατευνάσει τους φόβους για την προβλεπόμενη επικείμενη ρωσική εισβολή – πυροδότησε παγκόσμια ανησυχία όταν αναφέρθηκε η 16 Φεβρουαρίου 2022 ως η ημέρα της επίθεσης.
Φυσικά, αυτό πυροδότησε μια χιονοστιβάδα από αναφορές των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανία… ενώ ο Zelenskiy κήρυξε την ίδια μέρα ως «ημέρα ενότητας» για το ουκρανικό έθνος.

«Μας λένε ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι η ημέρα της επίθεσης»....Προσέξτε την αναφορά... μας λένε...
Αλλά όπως αποδεικνύεται, κατά μία έννοια δήλωνε ακριβώς το αντίθετο ο Volodymyr Zelenskiy, το σχόλιο του ήταν περισσότερο σαρκαστικό.
Ενώ συνέχιζε να παροτρύνει ψυχραιμία μεταξύ των πολιτών και αφού προηγουμένως είχε κατηγορήσει τα ξένα μέσα ενημέρωσης για την πρόκληση πανικού, αυτό ήταν άλλο ένα παράδειγμα χλευασμού των αναφορών ότι… θα υπάρξει επίθεση.

Ωστόσο, τα διεθνή μέσα ανέφεραν ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος κυριολεκτεί για την 16η Φεβρουαρίου.
Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι εν συνεχεία έπρεπε να διορθώσουν την παρεξήγηση.
«Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι επισήμαναν ότι ο Volodymyr Zelenskiy δεν μιλούσε κυριολεκτικά για μια επίθεση στις 16 Φεβρουαρίου 2022 - αν και αυτή η ημέρα κυκλοφόρησε διεθνώς ως πιθανή ημέρα έναρξης μιας ρωσικής εκστρατείας στην Ουκρανία», εξήγησε η The Hill .
«Ο Volodymyr Zelenskiy και η κυβέρνηση της Ουκρανίας επέκριναν κατά καιρούς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον πανικό που προκαλούν με τις αναφορές περί επικείμενης ρωσικής εισβολής στη Ουκρανία».

Τα ερωτήματα

Επομένως, το ερώτημα παραμένει: σε ποιες πληροφορίες αναφερόταν ο Volodymyr Zelenskiy, ιδιαίτερα όταν είπε «Μας λένε ...» ότι η Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου θα ήταν η ημέρα της επίθεσης των Ρώσων;
Η The Hill προτείνει ότι θα μπορούσε να αναφερόταν στην τελευταία προσπάθεια του Associated Press να μεταδώσει τις προβλέψεις ανώνυμων αξιωματούχων των Μυστών υπηρεσιών των ΗΠΑ:
Το Associated Press, επικαλούμενο πληροφορίες που έλαβαν οι ΗΠΑ, ανέφερε ότι η Ρωσία έβλεπε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ως ημερομηνία στόχο για μια επίθεση.

Ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου των ΗΠΑ επισήμανε ωστόσο ότι «δεν πιστεύουμε ακόμη ότι έχει ληφθεί κάποια τελική απόφαση».
Ερωτηθείς για τη δήλωση του Volodymyr Zelenskiy και την αναφορά της 16ης Φεβρουαρίου, επισήμανε ότι «Δεν πρόκειται να μιλήσω για συγκεκριμένες εκτιμήσεις πληροφοριών, νομίζω ότι μπορείτε να το καταλάβετε αυτό.
Έχουμε πει εδώ και λίγο καιρό ότι η στρατιωτική δράση μπορεί να ξεκινήσει οποιαδήποτε μέρα»

Όμως πριν από μέρες ο μεγαλύτερος ειδησεογραφικός ιστότοπος της Γερμανίας το Der Spiegel ανέφερε ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ενημερώσει τους εταίρους του ΝΑΤΟ για μια «επικείμενη» ρωσική επίθεση στην Ουκρανία και η έκθεση ανέφερε ότι η CIA προσδιόρισε την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου ως ημερομηνία έναρξης της εισβολής.
Φαίνεται λοιπόν ότι η CIA είναι η πηγή της ιστορίας, όπως έγραψε το Spiegel:

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, τόσο η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA όσο και ο αμερικανικός στρατός ενημέρωσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και άλλα κράτη του ΝΑΤΟ ότι, βάσει νέων πληροφοριών, υπήρχαν φόβοι ότι η επίθεση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2022.

Παιχνίδια παραπληροφόρησης

Με βάση διπλωμάτες και στρατιωτικούς αξιωματούχους, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν πολλές λεπτομέρειες για τις μυστικές ενημερώσεις.
Περιγράφηκαν συγκεκριμένα οι διαδρομές για τη ρωσική εισβολή, καθώς και μεμονωμένες ρωσικές μονάδες και ποια καθήκοντα επρόκειτο να αναλάβουν.
Ως πιθανή ημερομηνία έναρξης της εισβολής δόθηκε η 16η Φεβρουαρίου .
Τα δημοσιεύματα τόνιζαν ότι οι πληροφορίες που μοιράστηκαν με αξιωματούχους του Βερολίνου και του ΝΑΤΟ ήταν «πολύ λεπτομερείς και υποστηρίζονταν από πολλές πηγές».
Ενδιαφέρον είναι ότι στο δημοσίευμα του Spiegel που έκανε λόγο για τις 16 Φεβρουαρίου, τονίζεται ότι αυτό μπορεί να είναι εξ ολοκλήρου για λόγους παραπληροφόρησης.
Οι μυημένοι πιστεύουν επίσης ότι είναι πιθανό ότι οι ΗΠΑ σκόπιμα διέδωσαν τις πληροφορίες προκειμένου να τορπιλίσουν τα ρωσικά σχέδια επίθεσης»

Δεδομένου ότι ο Ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της 16ης Φεβρουαρίου, αλλά ταυτόχρονα απέρριψε την πιθανότητα ρωσικής επίθεσης με σαρκαστικό τρόπο - φαίνεται ότι ο ίδιος μπορεί να είναι πεπεισμένος ότι οι αρχικές αναφορές που προέρχονται από τη CIA δεν είναι παρά παραπληροφόρηση.
Παρασκηνιακώς μαίνεται ένας πόλεμος παραπληροφόρησης μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας…

Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews

Για να συγκαλύψουν τα δικά τους προβλήματα, ειδικά ο αμερικανός Πρόεδρος Biden ίσως είναι ο χειρότερος στην ιστορία με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν εκλογική κατάρρευση, Αμερικανοί και Βρετανοί εδώ και εβδομάδες διαρρέουν ότι επίκειται πόλεμος Ρωσίας και Ουκρανίας…
Ωστόσο ενώ έχουν αναφερθεί ακόμη και από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ημερομηνίες έναρξης της επίθεσης όλες έχουν διαψευστεί…
Η τελευταία αστεία προσπάθεια να προσδιορίσουν την ημερομηνία ήταν οι αναφορές ότι η Ρωσία θα επιτεθεί στην Ουκρανία… σενάριο που δεν έχει καμία βάση…
Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί στην Ουκρανία... κανείς δεν θέλει πόλεμο για την περιοχή Donbass... και εάν κάτι πάει λάθος... περισσότερα θα χάσει η Ουκρανία...

Ποια είναι τα δεδομένα;

Η Ρωσία και η Ουκρανία βρίσκονται σε ένταση κυρίως για την ημιαυτόνομη περιοχή του Donbass ανατολικά της Ουκρανίας στα σύνορα με την Ρωσία.
Η Ρωσία δεν θα εισβάλλει στην Ουκρανία, ο ρώσος Πρόεδρος Putin δεν έχει τέτοιο σχέδιο… όσο η Ουκρανία δεν εισβάλλει στην περιοχή Donbass.
Η Ουκρανία έχει πολλά να χάσει εάν εισβάλλει στην περιοχή Donbass, ειδικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι πραγματικά ισχύει

Η Ρωσία και ο Putin έχουν ξεκαθαρίσει ότι εάν η Ουκρανία εισβάλει στο Donbass, οι κάτοικοι στο Donbass θα κερδίσουν.
Τους έχει οπλίσει και εκπαιδεύσει πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα, αλλά εάν οι Ρώσοι στρατιώτες θα χρειαστεί να μπουν στο Donbass και να πολεμήσουν εκεί ενάντια στην Ουκρανία, θα χρειαστεί επίσης να νικήσουν τους Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή Donbass.
Ο Putin περιμένει την Ουκρανία να εισβάλει στο Donbass.

Ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος, θέλει την αποσταθεροποίηση και πιέζει τον Zelensky τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να εισβάλλει στην περιοχή Donbass.
Ο Zelensky δεν θέλει να το κάνει, γιατί τότε η ΕΕ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ την Ουκρανία να μπει στην ΕΕ.
Η Ουκρανία χρειάζεται την ΕΕ επειδή έχασε τον κύριο εμπορικό της εταίρο, τη Ρωσία, εξαιτίας του αντιρωσικού πραξικοπήματος του Obama το 2014.

Η ΕΕ δεν θα υποστηρίξει την Ουκρανία εάν η Ουκρανία ξεκινήσει την εισβολή για να καταλάβει το Donbass, εκτός εάν προηγηθεί ρωσική επίθεση, οπότε η Ουκρανία δεν θα κατηγορηθεί ότι ξεκίνησε την σύρραξη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Biden θέλει η Ουκρανία να κινηθεί στα όρια της προβοκάτσιας ώστε να μην κατηγορηθεί η Ουκρανία για τον πόλεμο αλλά η Ρωσία.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ακροδεξιές οργανώσεις στην Ουκρανία ετοίμαζαν σαμποτάζ και απειλούσαν τον Zelensky με πραξικόπημα για να τον ανατρέψουν εάν αρνιόταν να το κάνει, για να δώσει το πράσινο φως.
Αλλά πρόσφατα, αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ότι ο Putin έχει σχεδιάσει μια προβοκάτσια για να «δικαιολογήσει» μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η θέση της ΕΕ είναι να απαιτήσει από την Ουκρανία να εκπληρώσει την υπόσχεσή της βάσει της συμφωνίας του Μινσκ ΙΙ του Φεβρουαρίου 2015 για διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Donbass ώστε να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο επανάκτησης χωρίς εχθροπραξίες και με καθεστώς ανεξαρτησίας όπως η Κριμαία στην Ουκρανία κατά την περίοδο 1954-2014, όταν η Κριμαία ήταν μέρος της Ουκρανίας.
Για πολλούς ο Zelensky κάνει ότι μπορεί για να συμμορφωθεί με την ΕΕ και όχι με τις ΗΠΑ, αλλά και να παραμείνει ζωντανός πολιτικά.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απαιτεί αποδείξεις από τις ΗΠΑ για τις αναφορές περί ρωσικής εισβολής

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky ζήτησε αποδείξεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την προειδοποίηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει εντός του Φεβρουαρίου 2022.
«Υπήρξαν πάρα πολλές πληροφορίες για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας με τη Ρωσία – ακόμη και συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν ανακοινωθεί», είπε ο Zelensky.

«Κατανοούμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι.
Εάν έχετε οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ότι η Ρωσία θα εισβάλλει στην Ουκρανία στις 16 Φεβρουαρίου 2022 να μας τις δώσετε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, τονίζοντας ότι τέτοιες αναφορές προκαλούν πανικό στη χώρα του.
Ο στόχος της Ουκρανίας είναι να αποκλιμακώσει τις εντάσεις.
Ο πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία θα βασιστεί στις δικές της δυνάμεις για να ανταποκριθεί σε οποιεσδήποτε «εκπλήξεις… από οποιαδήποτε πλευρά.

Η κινδυνολογία των αμερικανών

Οι αμερικανοί κινδυνολογούν και αναφέρουν ημερομηνίες περί εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία… ενώ όλες έχουν έως σήμερα διαψευστεί.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν επισήμανε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία «ανά πάσα στιγμή», σημειώνοντας ότι μπορεί να το κάνει πριν από την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να τελειώσουν στις 20 Φεβρουαρίου.

«Αν κοιτάξετε τη διάταξη των δυνάμεων, τόσο στη Λευκορωσία όσο και στη Ρωσία στην άλλη πλευρά των ουκρανικών συνόρων από τα βόρεια και τα ανατολικά, οι Ρώσοι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία, άμεσα».

Πάνω από 100.000 στρατιώτες

Στο μεταξύ, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.
«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ακριβώς την ημέρα, αλλά το παράθυρο για πόλεμο έχει ανοίξει και μπορεί να ξεκινήσει μια εισβολή, μια μεγάλη στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία στην Ουκρανία άμεσα», είπε ο Σάλιβαν.

Ο Zelensky ζήτησε από τον Biden να επισκεφθεί την Ουκρανία
«Είμαι πεπεισμένος ότι η άφιξή σας στο Κίεβο τις επόμενες ημέρες, οι οποίες είναι κρίσιμες για τη σταθεροποίηση της κατάστασης, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα και θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση», ανέφερε ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky.
donbasss2.png

17567742_105.gif

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης