Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Το γερμανικό CDU θέλει να βγάλει το «χριστιανικό» συνθετικό από τον τίτλο του

tags :
Γερμανία: Το γερμανικό CDU θέλει να βγάλει το «χριστιανικό» συνθετικό από τον τίτλο του
Το έχουν κάνει και οι ελβετοί χριστιανοδημοκράτες
To γερμανικό CDU, το οποίο βρισκόταν στην εξουσία για 16 συνεχόμενα χρόνια έως τις περσινές εκλογές, άρχισε να ανησυχεί ότι το συνθετικό "χριστιανο" στον τίτλο του, το δυσκολεύει να προσελκύσει μέλη εκτός της χριστιανικής κοινότητας.
Η ανησυχία αυτή πηγάζει ως ένα βαθμό από την πτώση της εμπιστοσύνης προς την Εκκλησία καθώς και από τα σκάνδαλα παιδεραστίας στα οποία ενεπλάκη η καθολική εκκλησία.
Μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν πρωτοφανής στην Ευρώπη δεδομένου ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα της Ελβετίας άλλαξε επίσης το όνομα του και πήρε το όνομα «Die Mitte» (Το Κέντρο).

Αν το κάνει θα απογοητεύσει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του

Αν το CDU προχωρούσε πάντως σε μια τέτοια κίνηση, πολλοί συντηρητικοί ψηφοφόροι του θα την έβλεπαν ως ένα ακόμη βήμα του κόμματος προς τα αριστερά καθώς το CDU αλλάζει, γίνεται όλο και λιγότερο συντηρητικό, δεν διστάζει μάλιστα να επιτεθεί σε κόμματα όπως το ουγγρικό Fidesz, που δηλώνει υπερασπιστής της χριστιανικής πίστης στην Ευρώπη.
Πράγματι, δεδομένου ότι το CDU ανέδειξε ως ηγέτιδα του την Άνγκελα Μέρκελ, την καγκελάριο που άνοιξε τα σύνορα της Γερμανίας στην μαζική είσοδο μεταναστών από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, δύσκολα μπορεί να θεωρείται πλέον «χριστιανικό» κόμμα.

Και οι γερμανοί Πράσινοι θέλουν να βγάλουν τη αναφορά τους στη "Γερμανία"

Κι αν οι Χριστιανοδημοκράτες θέλουν να αποφύγουν την αναφορά της λέξης «χριστιανός», άλλα γερμανικά κόμματα θέλουν να ξεφύγουν από την αναφορά στη "γερμανική" τους εθνικότητα. Για παράδειγμα, 3000 μέλη του Γερμανικού Κόμματος των Πρασίνων έχουν ζητήσει να αφαιρεθεί η λέξη «Γερμανία» από το μανιφέστο τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης