Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gottlieb (Pfizer): Μειώνονται οι λοιμώξεις από Covid και οι ΗΠΑ πρέπει να άρουν τα μέτρα και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Gottlieb (Pfizer): Μειώνονται οι λοιμώξεις από Covid και οι ΗΠΑ πρέπει να άρουν τα μέτρα και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών
«Οι άνθρωποι θα ξαναρχίσουν την κανονική τους ζωή, ελπίζουμε, αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Scott Gottlieb, δήλωσε ότι οι λοιμώξεις από τον Covid θα συνεχίσουν να μειώνονται καθώς πλησιάζει η άνοιξη και ότι η χώρα θα πρέπει να είναι «πιο επιθετική» όσον αφορά τη χαλάρωση των περιορισμών και την άρση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τη νόσο.
Ο Gottlieb προέβη στις εκτιμήσεις αυτές σε συνέντευξή του στο MSNBC με τα δεδομένα να δείχνουν, πως η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση στις ΗΠΑ
Οι νέες καθημερινές μολύνσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες, φθάνοντας τις 522.300 στις 28 Ιανουαρίου 2022, από το ανώτατο όριο των 895.624 στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Worldometers.
Ο Gottlieb σχολίασε την εμφάνιση ενός νέου τύπου της Omicron, που ονομάστηκε BA.2.
Αν και φαίνεται να είναι πιο μολυσματικός, δεν πιστεύει ότι θα μπορέσει να αποφύγει την ανοσία που έχουν αποκτήσει οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και επομένως είναι απίθανο να προκαλέσει άλλο κύμα λοιμώξεων.

Επιστροφή στην κανονικότητα

«Οι άνθρωποι θα ξαναρχίσουν την κανονική τους ζωή, ελπίζουμε, αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι.
Δεν βλέπουμε τίποτα στον ορίζοντα που θα αλλάξει δραματικά αυτή την τροχιά», είπε ο Gottlieb.
Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει «πολύ περισσότερη ανοσία στον πληθυσμό και μια πολύ ευρύτερη σύνθεση», μειώνοντας την πιθανότητα ενός άλλου κύματος.

Άρση των μέτρων

Στη συνέχεια, ζήτησε σαφείς κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την άρση των μέτρων μετριασμού του Covid, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να είναι «πιο επιθετικές» στην άρση των περιορισμών όσο βελτιώνεται η κατάσταση.
«Νομίζω ότι πρέπει να ορίσουμε πολύ ξεκάθαρους στόχους για το πώς θα άρουμε αυτά τα μέτρα περιορισμού.
Πότε θα άρουμε την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών;
Πότε θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μάσκες στα σχολεία;» σημείωσε διερωτώμενος ο Gottlieb.
Πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι «πρόθυμες να άρουν ορισμένες από αυτές τις διατάξεις που έχουν δημιουργήσει μεγάλη αγανάκτηση», ειδικά τους περιορισμούς στα σχολεία, όπως η απαίτηση για χρήση μάσκας.

Αποκατάσταση εμπιστοσύνης

«Θέλουμε τα παιδιά μας να προσπαθήσουν να επιστρέψουν σε κάποιο είδος ομοιότητας της κανονικότητας», συνέχισε.
Υποστήριξε επίσης ότι οι αποφασιστικές κινήσεις για την άρση των περιορισμών θα αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στην καθοδήγηση για τη δημόσια υγεία και θα καταστήσουν την εκ νέου επιβολή μέτρων περιορισμού ως απάντηση σε ένα πιθανό μελλοντικό κύμα λιγότερο επιρρεπή σε αντιδράσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης