Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΙΕΑ: Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα υπερβεί τα προ πανδημίας επίπεδα, το 2022

ΙΕΑ: Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα υπερβεί τα προ πανδημίας επίπεδα, το 2022
Ο ΙΕΑ αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου
Σχετικά Άρθρα

Επιστροφή της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου στα προ πανδημίας επίπεδα αλλά και σε ακόμα υψηλότερα, βλέπει -για το 2022- ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), καθώς ενισχύονται οι εμβολιασμοί, ενώ τα τελευταία κύματα κορωνοϊού δεν αποδείχθηκαν αρκετά σοβαρά ώστε να επιβληθούν αυστηρά lockdown.
Στο μηνιαίο δελτίο, ο ΙΕΑ αναβάθμισε την πρόβλεψη της για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου για το 2022 κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα σε 3,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα. Επίσης, αναβάθμισε τις προβλέψεις για την αύξηση της ζήτησης το 2021 κατά 200.000 βαρέλια την ημέρα σε 5,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα.
Η συνεκτίμηση των πιο αισιόδοξων προβλέψεων του IEA είναι σημάδια ότι οι πρόσφατες παραλλαγές του κορωνοϊού εξαπλώνονται ταχύτερα αλλά είναι λιγότερο θανατηφόρες, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της παγκόσμιας οικονομικής ανθεκτικότητας στον ιό και επιτρέποντας στα κράτη να συνεχίσουν σε μια πορεία σταδιακής άρσης των lockdown.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid εκτοξεύεται παγκοσμίως, αλλά τα μέτρα που λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις για τον περιορισμό του ιού είναι λιγότερο σοβαρά από ό,τι στα προηγούμενα κύματα και ο αντίκτυπός τους στην οικονομική δραστηριότητα και τη ζήτηση πετρελαίου παραμένουν σχετικά υποτονικοί», ανέφερε ο IEA.
Παράλληλα, στο μηνιαίο δελτίο επισημαίνεται ότι «η σταθερή άνοδος της προσφοράς θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σημαντικό πλεόνασμα το α' τρίμηνο του 2022 και στο μέλλον» με τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Βραζιλία να ετοιμάζονται και τις εξορύξεις σε ιστορικά υψηλά για το έτος, ενω η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα μπορούσαν επίσης να σπάσουν τα ρεκόρ παραγωγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης