Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Μετά τα δικαστήρια και οι πολίτες αντιστέκονται στην επιβολή της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

HΠΑ: Μετά τα δικαστήρια και οι πολίτες αντιστέκονται στην επιβολή της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών
Ο αριθμός των νέων εμβολιασμών βρίσκεται στο ναδίρ από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος – Σφάλματα στα δεδομένα των CDC
Σχετικά Άρθρα
Ο αριθμός των νέων εμβολιασμών κατά του του Covid-19 βρίσκεται στο ναδίρ από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια επισκόπηση των πιο πρόσφατων δεδομένων της κυβέρνησης την οποία πραγματοποίησε το πρακτορείο Bloomberg το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022.
Ενώ εκατομμύρια δόσεις χορηγούνται κάθε εβδομάδα, η πλειονότητα από αυτές είναι πλέον αναμνηστικές για άτομα που έχουν ήδη κάνει τον πρώτο γύρο των δύο εμβολίων.
Τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά σε πολλές μεγάλες πόλεις, αλλά ορισμένες περιοχές της χώρας κυρίως μη αστικές υπολείπονται σημαντικά —με μικρή ένδειξη αύξησης των νέων εμβολαισμών.

Σφάλματα στα δεδομένα

Και το πιο ισχυρό εργαλείο της κυβέρνησης Biden για να προωθήσει τους εμβολιασμούς, η υποχτρωτικότητα, έχει πληγεί από το Ανώτατο Δικαστήριο και τις σχετικές αποφάσεις.
Σημαντικά σφάλματα στα δεδομένα για το πρόγραμμα εμβολιασμού των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. σημαίνουν ότι οποιαδήποτε ανάλυση είναι πιθανότατα ανακριβής: Ο αριθμός των ατόμων που έχουν κάνει το πρώτο εμβόλιο είναι υπερεκτιμημένος και όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως υποεκτιμώνται .
Αλλά η ευρύτερη τάση δείχνει την κάθετη πτώση των εμβολιασμών και ένα σημαντικό ποσοστό μη εμβολιασμένων άνισα κατανεμημένων σε όλη τη χώρα.

U.S. Vaccine Push Weakened Further as Court Chops Business Mandate
Τα κίνητρα και η αποτυχία


Αξιωματούχοι σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο έχουν δοκιμάσει τα πάντα, από δωρεάν μπύρα, μετρητά και παθιασμένες εκκλήσεις για να πείσουν για τους εμβολιασμούς.
Σε πολλές περιπτώσεις τα κατάφεραν. Στη Νέα Υόρκη, για παράδειγμα, το 74% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο.
Στη Φλόριντα, η πολιτεία αναφέρει ότι η κομητεία Miami-Dade έχει ποσοστό εμβολιασμού κοντά στο 90%
Αλλά σε άλλα μέρη, κανέναν κίνητρο δεν φαίνεται ικανό να αυξήσει τα ποσοστά.
Στη Δυτική Βιρτζίνια, το 44% του πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Στο Μισισιπή και την Αλαμπάμα, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Και σε πολλές κομητείες σε αυτές τις πολιτείες, το ποσοστό των ανεμβολίαστων είναι πολύ υψηλότερο.
U.S. Vaccine Push Weakened Further as Court Chops Business Mandate
Δικαστικές αποφάσεις και εσωτερικοί κανονισμοί

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχασε το μεγαλύτερο εργαλείο της για να λάβει να ώθηση το πρόγραμμα εμβολιασμού.
Σημαντική αποδεικνύεται η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου την Πέμπτη (13/1) βα εμποδίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιβάλει το νομοθετικό διάταγμα που απαιτεί από τους εργαζόμενους σε μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 100 ατόμων) είτε να εμβολιαστούν είτε να υποβληθούν σε τακτικά διαγνωστικά τεστ.
Άφησε σε ισχύ το κανονισμό που απαιτεί από τους επαγγελματίες υγείας να εμβολιάζονται.
Ο Λευκός Οίκος είπε ότι θα εργαστεί για να πείσει τις εταιρείες να θεσπίσουν την υποχρεωτικότητα με εσωτερικούς κανονισμούς.
Ο πρόεδρος Joe Biden «θα συνεχίσει να καλεί τις επιχειρήσεις να ενταχθούν αμέσως στην ομάδα όσων έχουν θεσπίσει εσωτερικούς κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένου του ενός τρίτου των εταιρειών του Fortune 100», δήλωσε την Πέμπτη (13/1) η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

Ισχυρές αντιστάσεις

Δεν φαίνεται όλες οι εταιρείες να είναι δεκτικές σε αυτή την προοπτική.
Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, η General Electric . ανέστειλε την πολιτική της για υποχτρωτικό εμβολιασμό ή για τακτικά διαγνωστικά τεστ μετά τη δικαστική απόφαση.
Σε πολλά μέρη με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα εμβολιασμού ήταν ο φόβος, ιδιαίτερα εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων.
Τα προηγούμενα κύματα του ιού ακολουθήθηκαν από αυξήσεις στον εμβολιασμό.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος της Omicron, υπάρχουν ελάχιστα σημάδια αντίστοιχης αύξησης νέων εμβολιασμών σε αυτά τα μέρη, αναδεικνύνοντας τις ισχυρές αντιστάσεις κατά του μέτρου της υποχρεωτικότητας.
U.S. Vaccine Push Weakened Further as Court Chops Business Mandate
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης