Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street - «Βαρίδι» η τεχνολογία - Πτώση -1,42% ο S&P 500

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street - «Βαρίδι» η τεχνολογία - Πτώση -1,42% ο S&P 500

Στο κόκκινο οδήγησε την Wall το τεχνολογικό sell-off - Απώλειες 2,5% για τον Nasdaq

Σχετικά Άρθρα

Με αρνητικά πρόσημα, παρά το γεγονός ότι ο Dow Jones βρισκόταν σε θετικό έδαφος για μεγάλο μέρος της συνεδρίασης, ολοκλήρωσαν σήμερα 13/1οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τα μακροοικονομικά στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό και τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, αλλά και το sell-off στον τεχνολογικό κλάδο, να συμπαρασύρουν ολόκληρη την αγορά στο κόκκινο.
Η κακή ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι μετοχές των Big Tech, μεταξύ άλλων εκείνες των Amazon και Microsoft, βάρυναν αρνητικά επί του Nasdaq.
Η μετοχή της Snap έχασε άνω του 8%, ενώ εκείνη της Virgin Galactic πραγματοποίησε "βουτιά" έως και 18%, καθώς η εταιρεία διαστημικών ταξιδίων ανακοίνωσε έκδοση νέου χρέους.
Η δε μετοχή της Tesla έχασε άνω του 5%.
Η πτώση στον τεχνολογικό κλάδο έκλεισε έτσι τον κύκλο ενός τριήμερου ράλι για τον Nasdaq.
Οι τεχνολογικές μετοχές έχουν δείξει ιδιαίτερη μεταβλητότητα από τις αρχές του 2022, με την Federal Reserve να έχει σηματοδοτήσει ότι σκοπεύει να πολεμήσει επιθετικά τον πληθωρισμό, μεταξύ άλλων μέσω αύξησης επιτοκίων και μείωσης του ισολογισμού της.
Την Παρασκευή 14/1, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, μεγάλες αμερικανικές τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου.
Ο έλεγχος του πληθωρισμού που έχει εκτοξευθεί σε υψηλό σχεδόν 40 ετών είναι το πιο σημαντικό καθήκον που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Federal Reserve, δήλωσε η Lael Brainard στις προετοιμασμένες δηλώσεις της για ακρόαση στη Γερουσία σχετικά με την υποψηφιότητά της να γίνει αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.
«Βλέπουμε την ισχυρότερη ανάκαμψη στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας από οποιαδήποτε άλλη ανάκαμψη τις τελευταίες πέντε δεκαετίες», είπε η Brainard σε σχόλια που θα παραδοθούν στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας.
«Αλλά ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα ανησυχούν για το πόσο θα αντέξουν οι μισθοί τους.
Η νομισματική μας πολιτική επικεντρώνεται στην επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%, διατηρώντας παράλληλα μια ανάκαμψη που περιλαμβάνει όλους.
Αυτό είναι το πιο σημαντικό καθήκον μας.
Η Wells Fargo αναμένει ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές αυτόν τον χρόνο, ενώ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2022 της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως, εν μέσω απειλών από τη μετάλλαξη Omicron.
Οι οικονομολόγοι της Wells Fargo αναμένουν την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον Μάρτιο, όταν η Fed έχει επίσης προγραμματίσει το τέλος του μηνιαίου προγράμματος αγοράς ομολόγων, και θα ακολουθήσουν αυξήσεις σε κάθε επόμενο τρίμηνο φέτος και τρεις το 2023.
Η τράπεζα ενώνει τη φωνή της με άλλα μεγάλα ονόματα της Wall Street, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs και της JP Morgan, οι οποίες προβλέπουν μια επιθετική σύσφιξη της αμερικανικής νομισματικής πολιτικής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, που διαμορφώνεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών.
Η Wells Fargo αναμένει τώρα ότι το αμερικανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί 3,9% το 2022, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις του προηγούμενου μήνα για 4,4%.
Η ανάπτυξη στο α΄ τρίμηνο εκτιμάται στο 2,9%.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλεις -0,49 στις 36.113,62 μονάδες
Ο δείκτης, S&P 500 κατέγραψε πτώση -1,42% στις 4.659,03 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε -2,51% στις 14.806,81 μονάδες

Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 23.000 σε 230.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022 το υπουργείο Εργασίας.
Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου 2021.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν υπολογίσει ότι οι νέες αιτήσεις θα πέσουν στις 200.000.
Ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 194.000 σε 1,56 εκατομμύρια.
Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των λεγόμενων συνεχιζόμενων αξιώσεων από τον Ιούνιο του 1973.
Μεγάλη εικόνα: Ακόμη και με την αύξηση των απαιτήσεων την τελευταία εβδομάδα, οι οικονομολόγοι είπαν ότι η πτωτική τάση παραμένει ανεπηρέαστη.
Καθώς οι εργαζόμενοι σπανίζουν, οι εταιρείες απλώς δεν απολύουν το προσωπικό τους.
Οι εταιρείες κρατούν εργαζομένους σε μια εποχή που είναι δύσκολο να βρεθούν αντικαταστάτες.
Οι εργοδότες δημοσίευσαν 10,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, το πέμπτο υψηλότερο μηνιαίο σύνολο σε αρχεία που χρονολογούνται από το 2000.
Ένα ρεκόρ 4,5 εκατομμυρίων εργαζομένων εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Νοέμβριο, σημάδι ότι έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να βρουν κάτι καλύτερο.
Η αγορά εργασίας έχει ανακάμψει από τη σύντομη αλλά έντονη ύφεση του κορωνοϊού του περασμένου έτους.
Όταν χτύπησε ο COVID, οι κυβερνήσεις διέταξαν lockdown, οι καταναλωτές έμειναν στα σπίτια τους και πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν ή μείωσαν τις ώρες λειτουργίας.
Οι εργοδότες μείωσαν κατά εκατομμύρια τις θέσεις εργασίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 και το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε στο 14,7%.
Οι τιμές χονδρικής ενισχύθηκαν σε επίπεδα-ρεκόρ τον Δεκέμβριο 2021 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο 0,2% τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2021, ενώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020 κατέγραψε άλμα 9,7%.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2010.
Τον Νοέμβριο και τον Οκτώβριο ο δείκτης παραγωγού είχε ενισχυθεί κατά 0,6% και 1% αντίστοιχα.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η Microsoft επενδύει 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια εγκατάσταση της LanzaJet στη Γεωργία που θα παράγει καύσιμα αεροσκαφών από αιθανόλη το επόμενο έτος, δήλωσε η LanzaJet.
Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους να απελευθερωθούν από τη χρήση άνθρακα. Τα ανανεώσιμα αεροπορικά καύσιμα αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 0,1% της τρέχουσας παγκόσμιας ζήτησης καυσίμων αεροσκαφών, περίπου 330 εκατομμυρίων τόνων το 2019, δήλωσε η επενδυτική τράπεζα Jefferies πέρυσι.
Οι κυβερνήσεις και οι επενδυτές προσπαθούν να ενισχύσουν τα κίνητρα για την παραγωγή καυσίμων αεροσκαφών με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.
Η LanzaJet, με έδρα το Σικάγο, δήλωσε ότι έχει σχεδόν ολοκληρώσει την επιτόπια μηχανική στο Freedom Pines Biorefinery της, με σχέδια να ξεκινήσει την παραγωγή 10 εκατομμυρίων γαλονιών βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF) και ανανεώσιμου ντίζελ ετησίως από βιώσιμη αιθανόλη, το 2023.
Μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και άλλες εταιρείες εμπορίας πετρελαίου, όπως η Suncor Energy Inc., η British Airways και η Shell χρηματοδοτούν επίσης την εταιρεία.
Η Delta Air Lines ανακοίνωσε υψηλότερα κέρδη τριμήνου χάρη στην υψηλή ταξιδιωτική ζήτηση στη διάρκεια των γιορτών, αλλά προειδοποίησε για ζημιές στο τρέχον τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο, εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλεί η Omicron.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας για το δ΄ τρίμηνο 2021, διαμορφώθηκαν στα 22 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 14 σεντς ανά μετοχή, για δεύτερο συνεχόμενο κερδοφόρο τρίμηνο.
Η Delta ανακοίνωσε ότι η παραλλαγή Omicron πιθανότατα θα καθυστερήσει την ανάκαμψη στην ταξιδιωτική κίνηση κατά 60 ημέρες, αλλά αναμένει η ανάκαμψη να ξεκινήσει εκ νέου τον Φεβρουάριο για την Ημέρα του Προέδρου.

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πληθωρισμού

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές καθώς οι αγορές διεθνώς αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές ανησυχούν για τους κινδύνους στην ανάπτυξη από την αναμενόμενη στροφή των κεντρικών τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ σε πιο σφιχτές νομισματικές πολιτικές φέτος προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό.
Τις ανησυχίες για την πορεία της ανάκαμψης φέτος τροφοδοτεί και η αλματώδης εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού λόγω της νέας μετάλλαξης Omicron.
Με μέτριο ρυθμό συνεχίζει να ανακάμπτει η οικονομία της ευρωζώνης, αλλά αναμένεται να ανακάμψει ισχυρά κατά τη διάρκεια του 2022, με το ετήσιο πραγματικό ΑΕΠ να εκτιμάται ότι θα φτάσει το 4,2%, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στο οικονομικό δελτίο της.
Η ΕΚΤ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει πάνω από το 2% για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, καθώς «αναμένεται να παραμείνει υψηλός βραχυπρόθεσμα, αλλά να υποχωρήσει στη διάρκεια του τρέχοντος έτους».
Προέβλεψε ότι το ποσοστό του ελλείμματος θα μειωθεί στο 3,2% του ΑΕΠ το 2022 και κάτω από το 2% έως το 2024.
Εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία της ότι οι τιμές της ενέργειας θα σταθεροποιηθούν και ότι οι «πιέσεις τιμών» που αυξήθηκαν από τα προβλήματα της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού θα μειωθούν.
Η ΕΚΤ σημείωσε επίσης ότι η πανδημία Covid-19 εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την οικονομική ανάκαμψη, ιδιαίτερα εν μέσω πρόσφατων αυξήσεων των κρουσμάτων στην ευρωζώνη και της εμφάνισης νέων παραλλαγών.
Ωστόσο, τόνισε ότι «η οικονομική δραστηριότητα θα μπορούσε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της ΕΚΤ εάν οι καταναλωτές αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αποταμιεύσουν λιγότερο από το αναμενόμενο».
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Luis de Guindos δήλωσε ότι «ίσως ο πληθωρισμός να μην είναι τόσο παροδικός όσο προβλεπόταν μόλις πριν από λίγους μήνες».
Ωστόσο, επέμεινε ότι ο πληθωρισμός θα «πέσει σίγουρα» και δήλωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι θα είναι κάτω από τον στόχο το 2023 και το 2024.
Πρόσθεσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης «συνηθίζει» την Covid-19, αν και σημείωσε ότι η οικονομική δραστηριότητα έχασε μέρος της δυναμικής της το τέταρτο τρίμηνο του 2021.
Ο Luis de Guindo είπε επίσης ότι η παραλλαγή Omicron προσθέτει αβεβαιότητα, αλλά «δεν θα εκτροχιάσει» την ανάκαμψη στους επόμενους 12 μήνες.

O γερμανικός DAX ενισχύθηκε +0,13% στις 16.031,59 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε +0,16% στις 7.563,85 μονάδες,ο γαλλικός CAC-40 έχασε -0,50% στις 7.201,14 μονάδες.

Στα νέα από οτ μέτωπο της μακροοικονομίας η ιταλική βιομηχανική παραγωγή ήταν εξαιρετικά πιο ισχυρή από ό,τι αναμενόταν τον Νοέμβριο 2021, και αυξήθηκε 1,9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενισχύοντας τις προσδοκίες της κυβέρνησης για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη το 2021.
Οι αναλυτές ανέμεναν μηνιαία αύξηση 0,5%.
Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν και έδειξαν πτώση 0,5% έναντι της αρχικής μέτρησης για πτώση 0,6%, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Istat.
Σε προσαρμοσμένη ετήσια βάση, η παραγωγή αυξήθηκε 6,3% τον Νοέμβριο, ενώ αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση 3,7%.
Η Istat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη σε κυκλικούς όρους, με το επίπεδο του κυρίου δείκτη να είναι τώρα 3,1% υψηλότερα από ό,τι τον Φεβρουάριο του 2020, τον μήνα πριν από την έναρξη της πανδημίας.
Στο τρίμηνο μέχρι τον Νοέμβριο, η βιομηχανική παραγωγή στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αυξήθηκε 0,6% σε σχέση με την περίοδο Ιουνίου-Αυγούστου.
Τον Νοέμβριο παρατηρήθηκε αύξηση σε μηνιαία βάση για την παραγωγή σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτικών αγαθών, των επενδυτικών αγαθών και των ενδιάμεσων αγαθών, με τα ενεργειακά προϊόντα να καταγράφουν την μεγαλύτερη αύξηση κατά 4,6%.
Η γερμανική ένωση βιομηχανίας BDI δήλωσε ότι αναμένει πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα αναπτυχθεί κατά 3,5% το 2022, δίνοντας μια πιο προσεκτική πρόβλεψη από την κυβέρνηση, καθώς προειδοποίησε ότι οι εταιρείες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν άλλο ένα έτος με εμπόδια για τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας.
«Τα βιβλία παραγγελιών είναι γεμάτα, αλλά η παραγωγή δεν συμβαδίζει με τη ζήτηση.
Οι περιορισμοί της πανδημίας και τα σημεία συμφόρησης στην προσφορά επηρεάζουν μεγάλα τμήματα της οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της BDI, Z. Rasourm.
Η πρόβλεψη της BDI είναι λιγότερο αισιόδοξη από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο, στις οποίες το Βερολίνο προέβλεψε την επιτάχυνση της αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος στο 4,1% το 2022 από εκτιμώμενο 2,6% το 2021.
Στα εταιρικά νέα της ημέρας η βρετανική εταιρεία λιανικής Marks & Spencer αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη αφότου ανακοίνωσε ισχυρές επιδόσεις για τα Χριστούγεννα, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, όπου υπεραπόδωσε της αγοράς.
Η M&S, ο πιο διάσημος όμιλος καταστημάτων της Βρετανίας που ανακάμπτει από την ύφεση της δεκαετίας σχεδόν, τόνισε πως τώρα αναμένει προ φόρων προσαρμοσμένα κέρδη για το σύνολο της χρήσης, τουλάχιστον στα 500 εκατ. Στερλίνες (686 εκατ. Δολάρια) σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για περίπου 500 εκατ. στερλίνες.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις τροφίμων αυξήθηκαν 12,4% σε σχέση με τις επιδόσεις της προ πανδημίας πριν από δύο χρόνια, στις 13 εβδομάδες μέχρι την 1η Ιανουαρίου, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για αύξηση 10%.
Οι πωλήσεις ρούχων αυξήθηκαν 3,2% στην ίδια βάση, επίσης εκπλήσσοντας θετικά, καθώς η αγορά ανέμενε πτώση 0,9%.
Η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Βρετανίας, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, για δεύτερη φορά σε τέσσερις μήνες, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων των Χριστουγέννων, παρά τη δύσκολη σύγκριση με το 2020, όταν αυξήθηκαν οι δαπάνες από το lockdown για τον κορωνοϊό.
Ο όμιλος τόνισε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 0,2% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου σε ετήσια βάση, και ήταν 0,3% υψηλότερα στις έξι εβδομάδες μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.
Η Tesco προβλέπει ότι το λιανικό εμπόριο θα διαμορφωθεί ελαφρώς υψηλότερα από το υψηλό του προηγουμένου εύρους των 2,5-2,6 δισ. στερλίνων (3,43-3,57 δισ. Δολάρια).
Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη έρχεται μετά από τις αντίστοιχες αισιόδοξες εκτιμήσεις της επίσης βρετανικής ομολόγου της, της Sainsbury, και των γερμανικών Aldi και Lidl.
Τα σουπερμάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν υψηλές συγκρίσεις έναντι των Χριστουγέννων του 2020, όταν το lockdown οδήγησε σε αύξηση των ποτών και των τροφίμων.
Ενώ οι περιορισμοί για τα φετινά Χριστούγεννα ήταν λιγότερο σοβαροί, τα σουπερμάρκετ εξακολουθήσαν να επωφελούνται από τις καταναλωτικές ανησυχίες για την εξάπλωση της Όμικρον, που τους κράτησε και μακριά από μπαρ και εστιατόρια.
Η Tesco, η οποία κατέχει το 28% της βρετανικής αγοράς ειδών παντοπωλείου, τόνισε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 6,9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019-2020, πριν την πανδημία.
Οι πωλήσεις στις έξι εβδομάδες της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αυξήθηκαν 8,8% στην ίδια βάση.

Αρνητικό κλίμα στην Ασία

Με αρνητικό πρόσημο κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ και έδειξαν ότι το ράλι των τιμών καταναλωτή συνεχίστηκε με αμείωτη ορμή και τον Δεκέμβριο, κάτι που δεν αλλάζει τους σχεδιασμούς της Federal Reserve για τις αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες.
Την ίδια στιγμή, το άλμα των μολύνσεων με κορωνοϊό στην Ασία λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Omicron συντηρεί τον προβληματισμό για τις αντοχές της ανάκαμψης των οικονομιών της περιοχής από την πανδημία.
Στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας ετήσια αύξηση 3,8% στα 26,28 εκατομμύρια οχήματα, κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην κινεζική αγορά το 2021, όπως έδειξαν χθες τα στοιχεία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).
Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων το 2021, κατέγραψαν ετήσια αύξηση 6,5% στις 21,48 εκατομμύρια μονάδες.
Τον Δεκέμβριο του 2021, οι πωλήσεις αυτοκινήτων καταγράφηκαν στις 2,79 εκατομμύρια μονάδες, με ετήσια μείωση 1,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της CAAM.
Ο Asia Dow σημείωσε άνοδο +0,4% στις 3.906 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -0,9% στις 28.489 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση -1,2% στις 3.555 μονάδες.
Ο Hang Seng κατέγραψε οριακή άνοδο +0,11% στις 24.429 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης