Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

BofA: Το Solana θα γίνει η Visa των κρυπτονομισμάτων - Υψηλή απόδοση, χαμηλό κόστος, ευκολία στη χρήση

BofA: Το Solana θα γίνει η Visa των κρυπτονομισμάτων - Υψηλή απόδοση, χαμηλό κόστος, ευκολία στη χρήση
Η διαφοροποίηση του Solana αποδείχθηκε επιτυχημένη
Σχετικά Άρθρα

Visa των κρυπτονομισμάτων χαρακτηρίζει το blockchain του Solana η Bank of America, υποστηρίζοντας ότι το «Εthereum killer» θα αποκτήσει μεγάλο μερίδιο αγοράς.
Την περασμένη εβδομάδα, η BofA φιλοξένησε το μέλος του Ιδρύματος Solana, Lily Liu.
Η κυρία Liu μοιράστηκε την άποψή της ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις στο επίπεδο Layer 1 ωφελούν το οικοσύστημα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο σύνολό του και ότι τα blockchains δεν ανταγωνίζονται σε ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος.
Όπως εξηγεί, το Solana παράγει ένα βελτιστοποιημένο blockchain για καταναλωτική χρήση, δίνοντας έμφαση στην επεκτασιμότητα (scaleability), στις χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών και στην ευκολία χρήσης.
Σύμφωνα με την BofA, το Solana, όπως και τα άλλα blockchain, θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάρουν μερίδιο αγοράς από το Ethereum.
Ωστόσο, αυτό το οποίο κυρίως ενδιαφέρει είναι πώς τα blockchain θα διαφοροποιηθούν μέσω των ειδικότερων χαρακτηριστικών που αναπτύσσουν.
Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, τα οικοσυστήματα blockchain θα διαφοροποιούνται όλο και περισσότερο μέσω της υιοθέτησής τους από τους χρηστές και τους προγραμματιστές, οδηγώντας σε ενδεχόμενη απόκλιση τιμών για τα υποκείμενα Layer 1 tokens.

50 δισεκατομμύρια συναλλαγές

Από την κυκλοφορία του, τον Μάρτιο του 2020, το Solana έτυχε ευρείας αποδοχής, με 50 δισ. συναλλαγές, total value locked (TVL) άνω των 11 δισ. δολ. και 5,7 εκατομμύρια NFTs.
Η ικανότητά του να παρέχει υψηλή απόδοση, χαμηλό κόστος και ευκολία στη χρήση το καθιστά ένα blockchain κατάλληλο για μικροαγορές, μικροπληρωμές, DeFi, NFT, αποκεντρωμένα δίκτυα (Web3) και παιχνίδια.
Με άλλα λόγια, το Solana θα μπορούσε να γίνει η Visa του οικοσυστήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Πάνω από 400 projects έχουν ενταχθεί στο δίκτυό του, συμπεριλαμβανομένου του Serum, ενός αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου υψηλής ταχύτητας, του Metaplex, μιας εφαρμογής που υποστηρίζει τη δημιουργία NFT, και του Audius, μιας πλατφόρμας μουσικής που επιτρέπει στους δημιουργούς να διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών τους.

Proof of History

Το blockchain του Solana εισήγαγε τον αλγόριθμο Proof of History (PoH), καθώς και επτά άλλες καινοτομίες, για να βελτιώσει την απόδοση του μηχανισμού Proof of Stake (PoS).
Το PoH επιτρέπει την αλληλουχία των γεγονότων, ένα εγγενές ζήτημα για τα κατανεμημένα δίκτυα, προσθέτοντας κρυπτογραφημένες χρονικές σημάνσεις στις συναλλαγές, οι οποίες επιτρέπουν στους κόμβους επικύρωσης να επικυρώνουν και να επεξεργάζονται τις συναλλαγές προτού επιτευχθεί συναίνεση.
Αυτές οι καινοτομίες επιτρέπουν την επεξεργασία περίπου 65.000 συναλλαγών ανά δευτερόλεπτο με μέση χρέωση 0,00025 δολ., ενώ παραμένουν σχετικά αποκεντρωμένες και ασφαλείς.

Η σύγκριση με το Ethereum

Σύμφωνα με την BofA, είναι απίθανο η αρχιτεκτονική ενός blockchain να κρίνεται κατάλληλη για όλες τις περιπτώσεις χρήσης.
Το Solana δίνει έμφαση στην επεκτασιμότητα, αλλά ένα σχετικά λιγότερο αποκεντρωμένο και ασφαλές blockchain προϋποθέτει συμβιβασμούς, όπως φαίνεται από τα πολλά ζητήματα απόδοσης του δικτύου.
Αντίθετα, το Ethereum δίνει προτεραιότητα στην αποκέντρωση και την ασφάλεια, αλλά σε βάρος της επεκτασιμότητας, η οποία έχει προκαλέσει πολλές φορές συμφόρηση και αυξημένες χρεώσεις συναλλαγών, οι οποίες κατά καιρούς είναι μεγαλύτερες από την αξία της συναλλαγής που διενεργείται.
To Ethereum θα μπορούσε να βελτιστοποιηθεί για συναλλαγές υψηλής αξίας και περιπτώσεις που άπτονται των logistics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης