Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαίωση Novak Djokovic: Κέρδισε τη δίκη και μένει Αυστραλία - Ερωτηματικό εάν θα παίξει στο Open

Δικαίωση Novak Djokovic: Κέρδισε τη δίκη και μένει Αυστραλία - Ερωτηματικό εάν θα παίξει στο Open
Το δικαστήριο διέταξε να ελευθερωθεί άμεσα ο Σέρβος τενίστας από το ξενοδοχείο κράτησης
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του τενίστα, Novak Djokovic, καθώς λίγα λεπτά με τη νίκη στο δικαστήριο, για τη βίζα με την οποία ταξίδεψε στην Αυστραλία, φέρεται να... συνελήφθη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ο Djokovic συνελήφθη στη Μελβούρνη προκειμένου να απελαθεί. Τις πληροφορίες μεταδίδει η Σέρβα δημοσιογράφος Ksenija Pavlovic McAteer του The Pavlovic Today, επικαλούμενη επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του τενίστα.

Τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε και η βρετανική εφημερίδα Telegraph.



Η απόφαση του δικαστηρίου

Δικαίωση για τον Novak Djokovic
καθώς το δικαστήριο της Μελβούρνης έκρινε πως λανθασμένα ανακλήθηκε η βίζα του, γεγονός που σημαίνει πως ο Σέρβος τενίστας μπορεί να παραμείνει στην Αυστραλία.
Το δικαστήριο έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.
Οι δικηγόροι του Djokovic ισχυρίστηκαν πως η ανάκληση έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.
Ο δικαστής Anthony Kelly αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Djokovic καθώς και να ελευθερωθεί άμεσα (σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας) από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες, να του επιστραφούν άμεσα το διαβατήριο του και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα που είχε μαζί του καθώς και να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με το δικαστή, o Djokovic δεν είχε αρκετό χρόνο για να μιλήσει με τη διοργανώτρια αρχή του Open και με τους δικηγόρους για να τοποθετηθεί πλήρως, αφού ενημερώθηκε για την πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει τη βίζα του.

Ερωτηματικό η συμμετοχή του στο Open

Ωστόσο, αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν ο Djokovic μπορεί να συμμετάσχει στο αυστραλιανό Open.
Βάσει της δικαστικής απόφασης, ο Djokovic μπορεί να αγωνιστεί στο Australian Open
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian, η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι ο Σέρβος τενίστας μπορεί να λάβει μέρος στο τουρνουά, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μέσω του δικηγόρου της, τόνισε στο δικαστήριο πως ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης Alex Hawke έχει το δικαίωμα να παρέμβει και να ασκήσει την εξουσία του, ανακαλώντας ξανά τη βίζα του Djokovic.
Σε αυτήν την περίπτωση, η υπόθεση μπορεί να καταλήξει ξανά στο δικαστήριο και ο Djokovic να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με τριετή απαγόρευση εισόδου στην Αυστραλία.
Μέχρι στιγμής, ο αρμόδιος υπουργός δεν έχει τοποθετηθεί για το τι προτίθεται να πράξει, τη στιγμή που Σερβία και Αυστραλία ανταλλάσσουν πυρά σχετικά με την υπόθεση του Djokovic.
Υπενθυμίζεται πως ο Σέρβος Νο1 τενίστας στον κόσμο κρατείται από την περασμένη Πέμπτη σε ξενοδοχείο κράτησης μαζί με άλλους μετανάστες που έχουν αιτηθεί άσυλο στην χώρα, ενώ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που μετέβη στην Αυστραλία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης