Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Δύο από τους «πρωτεργάτες» υπαναχωρούν – Δεύτερες σκέψεις στη Γερμανία, προβλήματα στην Αυστρία

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Δύο από τους «πρωτεργάτες» υπαναχωρούν – Δεύτερες σκέψεις στη Γερμανία, προβλήματα στην Αυστρία
Προβλήματα εμφανίζονται στο δρόμο προς τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς - Γερμανία και Αυστρία κάνουν δεύτερες σκέψεις
Σχετικά Άρθρα

Δύο από τις χώρες που πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του Covid φαίνεται, πως κάνουν δεύτερες σκέψεις για την επιτυχία του εγχειρήματος, μετά και τις έντονες αντιδράσεις.
Ο λόγος για τη Γερμανία και την Αυστρία, που αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα στο δρόμο προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τεχνικά προβλήματα στην Αυστρία

Και ενώ πλησιάζει η 1η Φεβρουαρίου όπου θα αρχίσει στην Αυστρία να εφαρμόζεται το μέτρο για τους άνω των 14 ετών, εκφράζονται τώρα κάποιες επιφυλάξεις για τις τεχνικές δυνατότητες ελέγχου της εφαρμογής του, με την εταιρία που έχει αναλάβει την υλοποίησή του να ανακοινώνει ότι μάλλον θα πρέπει να παραταθεί έως τον Απρίλιο, για να τελειοποιηθεί στο σύνολό του, το πρόγραμμα που αφορά τον έλεγχο και την τιμωρία των παραβατών που φτάνει μέχρι και τα 3.600 ευρώ ετησίως.
Η κυβέρνηση πάντως επιμένει, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή και προειδοποιεί, ότι από τις 15 Μαρτίου θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα, αν υπάρχει βεβαίως και το αξιόπιστο σύστημα καταγραφής και ελέγχου. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρξει μια μικρή παράταση στη χώρα, που τώρα ουσιαστικά ξεκινά η άνοδος των κρουσμάτων της Omicron.

Γερμανία: Ενδοκυβερνητικό πρόβλημα

Στη Γερμανία η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, καθώς ένα εκ των κυβερνητικών κομμάτων οι Φιλελεύθεροι δεν φαίνεται να πείθονται υπέρ της ανάγκης της υποχρεωτικότητας, με δεκάδες βουλευτές τους να λένε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ σε μια σχετική ψηφοφορία στο Μπούντεσταγκ.
Ανάμεσα σε αυτούς, που αμφιβάλουν και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, επίσης Φιλελεύθερος Marco Buschmann.
Και εδώ πάντως έχουν αρχίσει να εκφράζονται αφενός αντιρρήσεις για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και αφετέρου και για τα προβλήματα λογιστικής του διαχείρισης.
Το Der Spiegel καλούσε αυτή την εβδομάδα την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί και να μην προχωρήσει βιαστικά, περιμένοντας πρώτα να δει μεταξύ άλλων και αν τελικά η έξαρση της Omicron θα αποκλιμακωθεί ταχύτερα και θα οδηγήσει συνολικά σε εξασθένηση του κύματος της πανδημίας.
Έγραφε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι δεν συντρέχει λόγος να σπεύσει η Γερμανία να μπει στο ίδιο κλαμπ με χώρες όπως το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, o Ισημερινός, η Ινδονησία και η Μικρονησία, τώρα που και η Αυστρία δείχνει να το σκέφτεται.
Κατά τη γνώμη του περιοδικού με «μηδενικό ρίσκο» υπάρχει μόνο εκεί που δεν υπάρχει δημοκρατία.

Κατά της υποχρεωτικότητας το Βέλγιο

Στο Βέλγιο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν έχει αναθεωρήσει τις αρχικές του απόψεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για το σύνολο του πληθυσμού, αλλά είναι ανοικτός να ακούσει προτάσεις.
Πάντως πήρε σαφώς αποστάσεις από τη δήλωση Macron, ότι θέλει να «τσαντίσει» τους ανεμβολίαστους.
«Ξεκάθαρα, δεν είναι το λεξιλόγιό μου.
Aπό την πλευρά μου πιστεύω, ότι πρέπει να χτυπήσουμε τον ιό και όχι να χτυπήσουμε τους ανθρώπους.
Αλλά για να χτυπήσουμε τον ιό, χρειάζεται το μάξιμουμ των ανθρώπων που εμβολιάζονται.
Συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι καλύτερο να πείσουμε τους ανθρώπους από το να τους υποχρεώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Alexander de Croo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης