Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη στο Ισραήλ: Η 3η δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την δεύτερη δόση – Το 40% των κρουσμάτων τριπλά εμβολιασμένοι

Νέα εξέλιξη στο Ισραήλ: Η 3η δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την δεύτερη δόση – Το 40% των κρουσμάτων τριπλά εμβολιασμένοι
Το Ισραήλ θα προχωρήσει στη χορήγηση τρίτων εμβολίων για τον κορωνοϊό μόνο τρεις μήνες μετά την δεύτερη δόση ανέφερε στις 27 Δεκεμβρίου 2021 ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Nachman Ash.
Σχετικά Άρθρα

Νέα σημαντική εξέλιξη σημειώνεται στο σήριαλ του εμβολιασμού καθώς το Ισραήλ πρωτοπόρος της 3ης ενισχυτικής δόσης με ποσοστά 45% πήρε μια απόφαση που θα προβληματίσει και θα δημιουργήσει ένα νέο γύρο δυσπιστίας για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Όταν ένα εμβόλιο δύο δόσεων απαιτεί 3η ενισχυτική δόση 3 μήνες μετά γεννά πολλά ερωτηματικά.
Μάλιστα το Ισραήλ σε μελέτη αποδεικνύει ότι λόγω της Omicron που έχει υψηλή μεταδοτικότητα αλλά χαμηλή θνητότητα κινδυνεύει να θεωρηθεί… ανεμβολίαστο κράτος…
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος η Omicron να συμπεριφερθεί ωσάν να μην έχει εμβολιαστεί ποτέ το Ισραήλ, εάν αυτό συμβεί – που θα συμβεί όπως φαίνεται – το αφήγημα περί εμβολιασμού θα έχει πλήρως καταρρεύσει.
Η 3η ενισχυτική δόση θα χορηγείται 3 μήνες μετά την δεύτερη δόση όχι 5 μήνες που ισχύει έως σήμερα λόγω της μετάλλαξης Omicron.
Επίσης με βάση τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ το 40% των κρουσμάτων covid 19 αφορά τριπλά εμβολιασμένους.

Τι αποφάσισε το Ισραήλ;

Το Ισραήλ θα προχωρήσει στη χορήγηση τρίτων εμβολίων για τον κορωνοϊό μόνο τρεις μήνες μετά την δεύτερη δόση ανέφερε στις 27 Δεκεμβρίου 2021 ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας Nachman Ash.
Να σημειωθεί ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πανδημία και η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμού για τον COVID-19, είχαν συστήσει τη χορήγηση 4ου εμβολίου σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, άτομα με ανοσοκαταστολή και ιατρούς.
Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας δεν έχει εγκρίνει ακόμη αυτή τη σύσταση.
Το Ισραήλ πήρε την απόφαση να επιταχύνει τις ενισχυτικές δόσεις και να μειώσει στους 3 μήνες το 3ο εμβόλιο, καθώς η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται σε όλο το Ισραήλ.
Μελέτες από την Pfizer και το Ιατρικό Κέντρο Sheba έδειξαν ότι τα 3 εμβόλια είναι απαραίτητα για να εξασφαλιστεί ισχυρότερη ανοσία έναντι της παραλλαγής.
Στη μελέτη του Ιατρικού Κέντρου Sheba, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έλαβαν τη δεύτερη δόση τους πριν από πέντε ή έξι μήνες δεν είχαν επί της ουσίας καμία ικανότητα εξουδετέρωσης της παραλλαγής Omicron.
Μέχρι τώρα, έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον πέντε μήνες για να μπορέσουν οι άνθρωποι να εμβολιαστούν για 3η φορά, εκτός από ειδικές περιπτώσεις.
Το Ισραήλ ανέφερε ότι το νέο πρωτόκολλο ισχύει για άτομα που λαμβάνουν οποιοδήποτε από τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα στο Ισραήλ: Pfizer , Moderna ή AstraZeneca - και σε οποιονδήποτε συνδυασμό, ωστόσο συνιστάται και το τρίτο εμβόλιο να είναι το ίδιο με τα προηγούμενα.
Τέλος, όσοι ανάρρωσαν και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν θα πρέπει να λάβουν ενισχυτική δόση, εφόσον έχουν περάσει τρεις μήνες.
Μέχρι σήμερα, το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε 4,2 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις ή 3ο εμβόλιο.
Επίσης υπάρχουν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί που εμβολιάστηκαν δύο φορές πριν από πέντε ή περισσότερους μήνες και δεν έχουν λάβει ακόμη την ενισχυτική δόση και άλλοι 325.000 που εμβολιάστηκαν δύο φορές πιο πρόσφατα και προσεχώς θα είναι επιλέξιμοι για την τρίτη δόση.

Η Omicron κυριαρχεί στο Ισραήλ: Το 40% των κρουσμάτων τριπλά εμβολιασμένοι

Τα μισά από τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ που αποστέλλονται για γενετική αλληλουχία προκαλούνται από την παραλλαγή Omicron, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας.
«Κανείς, ειδικά όσοι έχουν παιδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα, δεν θα ξεφύγουν από αυτό το κύμα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο».
Τις επόμενες ημέρες και υπό το πρίσμα της μεταδοτικότητας της παραλλαγής - τα κρούσματα της οποίας προβλέπεται να διπλασιάζονται κάθε 2,5 ημέρες - ο αριθμός των Ισραηλινών που θα αναγκαστούν να μείνουν στο σπίτι θα φθάσει τις εκατοντάδες χιλιάδες, επιδρώντας καίρια στην οικονομία και την λειτουργία της χώρας.
Για το λόγο αυτό, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να μειωθεί στις 3 ημέρες η καραντίνα των ανθρώπων που νοσούν από covid 19.
Σε γενικές γραμμές, τα κρούσματα στο Ισραήλ έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο εδώ και αρκετές ημέρες.
Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα, σημειώνοντας αύξηση 81% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Omicron είναι εξαιρετικά μεταδοτική αλλά με ηπιότερη νοσηρότητα και πολύ χαμηλότερη θνητότητα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, εντοπίστηκαν 1.118 κρούσματα Omicron στη χώρα και άλλα 800 άτομα ήταν πολύ ύποπτα αλλά πιθανότατα ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων να είναι πολύ μεγαλύτερος.
Την Κυριακή καταγράφηκαν 1.760 νέα κρούσματα COVID.
Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 1.021.
Ο μέσος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων σε εβδομαδιαία βάση μεταξύ 19 Δεκεμβρίου και 25 Δεκεμβρίου ήταν 1.295, έναντι 698 την προηγούμενη εβδομάδα.
Το Ισραήλ καταγράφει επίσης αύξηση της σοβαρής νοσηρότητας. Υπήρχαν 87 σοβαροί ασθενείς.
Ενώ ο αριθμός παραμένει περιορισμένος και ελαφρώς υψηλότερος από τις προηγούμενες ημέρες, όταν ήταν περίπου 80-82, σημειώθηκε αύξηση 108% των νέων σοβαρών ασθενών τις τελευταίες επτά ημέρες.
Το Ιατρικό Κέντρο Sheba χορήγησε το 4ο εμβόλιο σε μέλη του προσωπικού του ώστε να συμμετάσχουν στην κλινική δοκιμή για να αποδείξουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του 4ου εμβολιασμού.
Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας έδειξαν ότι το 40% των νέων φορέων του ιού που εντοπίστηκαν είχαν εμβολιαστεί και με ενισχυτική δόση.
Δηλαδή ενώ ήταν τριπλά εμβολιασμένοι κόλλησαν covid 19 και Omicron και Delta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης