Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλαλούμ με την 4η δόση του εμβολίου για covid 19 - «Παγώνει» στο Ισραήλ, προ των πυλών στην Αυστρία

Αλαλούμ με την 4η δόση του εμβολίου για covid 19 - «Παγώνει» στο Ισραήλ, προ των πυλών στην Αυστρία
Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ μπλόκαρε την έρευνα για την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19
Σχετικά Άρθρα
Ανατρέπονται τα δεδομένα στο Ισραήλ με την 4η δόση του εμβολίου για την covid 19, καθώς οι αρχές «παγώνουν» τη χορήγησή της.
Την ίδια ώρα, η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία προτείνει την 4η δόση για ορισμένους υγειονομικούς και εργαζόμενους της πρώτης γραμμής.

«Παγώνει» η 4η δόση στο Ισραήλ

Το ιατρικό κέντρο Sheba υπέβαλε αίτηση για έγκριση για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid 19, από την Επιτροπή του Ελσίνκι του Υπουργείου Υγείας, αλλά το αίτημα δεν έχει ακόμη εγκριθεί, αναφέρει η Jerusalem Post.
Η έρευνα για τη χορήγηση ενός τέταρτου εμβολίου για τον COVID-19 έχει σταματήσει και ενδέχεται να μην προχωρήσει καθόλου, δήλωσε εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Tel Hashomer.
«Καθώς το τέταρτο εμβόλιο έχει πλέον γίνει εθνικό και όχι πειραματικό ερευνητικό έργο, δεν θα υπάρξει επίσημη συνέντευξη Τύπου στο Sheba», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.
Ήδη την Κυριακή, ο εκπρόσωπος είχε δηλώσει στον Τύπο ότι «η πρωτοβουλία για την έναρξη του τέταρτου ερευνητικού προγράμματος εμβολιασμού με ιατρικό προσωπικό έχει αναβληθεί μέχρι νεωτέρας.
Θα ενημερώσω όταν προχωρήσουμε», είχε αναφέρει.

Οι επίσημες συστάσεις για την 4η δόση

Η Ομάδα Αντιμετώπισης Πανδημίας της χώρας και η Συμβουλευτική Επιτροπή Εμβολιασμού για την COVID-19 συνέστησαν το Ισραήλ να χορηγήσει τέταρτο εμβόλιο σε όσους κινδυνεύουν περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων ατόμων σε ανοσοκαταστολή, ηλικιωμένων και ιατρών.
Ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz είπε στο KAN News ότι η εκστρατεία θα ξεκινήσει την Κυριακή, αν και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash δεν έχει ακόμη εγκρίνει την απόφαση ούτε έχει εκδώσει επίσημο διάταγμα για το πώς θα διεξαχθεί η εκστρατεία.
Αναφορές αργά το βράδυ της Πέμπτης έδειξαν ότι η τέταρτη δόση μπορεί να μην εγκριθεί καθόλου από την Ash λόγω νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η παραλλαγή Omicron προκαλεί λιγότερο σοβαρή ασθένεια και νοσηλεία.
Μελέτες που προέρχονται τόσο από το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και από τη Νότια Αφρική έχουν πλέον βρει ότι τα άτομα που προσβάλλονται από την παραλλαγή έχουν 20% έως 80% λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν στο νοσοκομείο.

Οι αμφιβολίες των επιστημόνων

Ορισμένοι ειδικοί ειχαν εκφράσει εξαρχής την αμηχανία τους σχετικά με την απόφαση για την 4η δόση, εκφράζοντας τη λύπη τους για την έλλειψη στοιχείων.
«Κατά τη γνώμη μου, αυτή ήταν μια επιστημονικά και ιατρικά αβάσιμη απόφαση και θα είχα αντιταχθεί αν έπρεπε να την ψηφίσω», έγραψε στο Twitter ο Dr. Dror Mevorach, γιατρός στο Hadassah-University Medical Center.
«Το γεγονός ότι ήμασταν οι πρώτοι που κάναμε ένα τρίτο εμβόλιο δεν σημαίνει ότι χρειάζεται και ένα τέταρτο χωρίς επιστημονική βάση.
Η πτώση των αντισωμάτων είναι μια φυσική κατάσταση και οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανοσολογική μνήμη», τόνισε.

Αυστρία: Προς 4η δόση εμβολίου covid -19 για υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους

Εν τω μεταξύ, στην Αυστρία, την τέταρτη δόση του εμβολίου έναντι της covid-19 για ορισμένους υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενος σε κρίσιμους τομείς προτείνει το Εθνικό Συμβούλιο Εμβολιασμού σε επικαιροποιημένες οδηγίες που εξέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, επικαλούμενο κινδύνους από την παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού η οποία εξαπλώνεται ραγδαία.
Το συμβούλιο ανέφερε, ωστόσο, πως δεν διαθέτει επαρκή επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να συστήσει τη χορήγηση τέταρτων δόσεων ευρύτερα.
«Ενόψει ενός επικείμενου κύματος της Omicron, μπορεί να προσφερθεί (ένας τέταρτος εμβολιασμός) σε τομείς υψηλού κινδύνου (π.χ. σε υγειονομικούς που εκτίθενται στον ιό) και σε συστηματικά κρίσιμους τομείς έξι μήνες μετά τον τρίτο εμβολιασμό», ανέφερε το συμβούλιο.
Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προτείνει την έναρξη της χορήγησης της 4ης δόσης του εμβολίου για την covid - 19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης