Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλια δίχως τέλος για covid – Σε 4η δόση το Ισραήλ στους άνω των 60 και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

Εμβόλια δίχως τέλος για covid – Σε 4η δόση το Ισραήλ στους άνω των 60 και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό
Να πάνε να εμβολιαστούν όσοι πληρούν τα κριτήρια υποστήριξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett
Σχετικά Άρθρα

(upd) Δίχως τέλος είναι οι εμβολιασμοί κατά της covid καθώς το Ισραήλ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει άμεσα στην χορήγηση της 4ης δόσης στους ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών, στους ανοσοκατεσταλμένους και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Σε μια χρονική συγκυρία που η παράλλαξη Omicron προκαλεί «τρόμο» παγκοσμίως για την τεράστια μεταδοτικότητα της, πυροδοτώντας έναν ακόμα γύρο περιοριστικών μέτρων ακόμα και lockdown στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο ιός, το Ισραήλ, το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες είναι η χώρα που δείχνει ποιο θα είναι το επόμενο επεισόδιο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε πως ήρθε η ώρα και για την 4η δόση του εμβολίου.
Εξέλιξη που εν πολλοίς σημαίνει πως ούτε η τρίτη δόση είναι αρκετή για να μπει ένα τέλος στην covid κάτι που με τη σειρά του συνεπάγεται πως ο «πόλεμος» με τον ιό κάθε άλλο παρά στο τέλος του είναι και πως ενδεχομένως η λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα αργήσει ακόμα να έρθει.

Τέσσερις μήνες μετά την γ’ δόση

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Naftali Bennett, οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε όσους είναι άνω των 60 ετών, σε ανοσοκατασταλμένους και στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Βάσει των όσων έγιναν γνωστά, η 4η δόση θα χορηγηθεί σε διάστημα 4 μηνών από την χορήγηση της τρίτης δόσης.
Στο Ισραήλ χορηγείται το εμβόλιο της Pfizer.
«Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 και συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε, με την τέταρτη δόση.
Μην χάνετε χρόνο.
Όσοι πληρείτε τα κριτήρια να πάτε να εμβολιαστούν» είπε ο Bennett.

Δεν έχουμε δεδομένα

Σε δηλώσεις της η Galia Rahav, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συνέστησε την 4η δόση, είπε πως αυτή δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.
«Δεν έχουμε ακόμα πραγματικά δεδομένα για τα επίπεδα ανοσίας που επιτυγχάνονται με την 4η δόση, όπως είχαμε όταν αποφασίσαμε την 3η δόση..
Από την άλλη όμως υπάρχουν ελάχιστα δεδομένα για αυτό στον υπόλοιπο κόσμο.
Σε μια κατάσταση σαν αυτή που βιώνουμε, εάν δεν δράσεις άμεσα, χάνεις το τρένο» υποστήριξε η Rahav.

Πρωτοπόρος

Υπενθυμίζεται πως το Ισραήλ πραγματικά πρωτοπορεί σε ότι έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς και τα μέτρα κατά της covid.
Ήταν το πρώτο που προχώρησε στον εμβολιασμό των εφήβων και των παιδιών, ήταν αυτό που πρωτοστάτησε στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και το πρώτο που προχώρησε στην χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.
Στα τέλη Ιουλίου το Ισραήλ χορήγησε την γ’ δόση στους άνω των 60 ετών και από τα τέλη Αυγούστου επέκτεινε την χορήγηση της γ’ δόσης σε όλους όσοι ήταν άνω των 16 ετών και εφόσον είχαν κάνει τη δεύτερη δόση πριν από 5 μήνες.
Σήμερα πλήρως εμβολιασμένος στο Ισραήλ θεωρείται αυτός που έχει κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου.

Δεν φτάνουν οι τρεις δόσεις

Πάντως και παρά τις τρεις δόσεις, η πανδημία δεν δείχνει σημάδια ύφεσης.
Είναι χαρακτηριστικό πως την περασμένη Δευτέρα 20/12 ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 1.300, αποτελώντας τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό μολύνσεων από τα μέσα Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ ο δείκτης μεταδοτικότητας εκτινάχθηκε στο 1,28 αποτελώντας τον υψηλότερο αριθμό από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου, όταν και το Ισραήλ ήταν αντιμέτωπο με το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης