Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evergrande: Πτώση 20% στη μετοχή - Aντιμέτωπη με τη χρεοκοπία για... τρίτη φορά

Evergrande: Πτώση 20% στη μετοχή - Aντιμέτωπη με τη χρεοκοπία για... τρίτη φορά
Η Evergrande παλεύει με υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα
Κατρακυλά 20% η μετοχή του κινεζικού κολοσσού Evergrande, καθώς βρίσκεται για τρίτη φορά στο χείλος της χρεοκοπίας.
Έχοντας πραγματοποιήσει τρεις πληρωμές κουπονιών τους τελευταίους δύο μήνες, η Evergrande αντιμετωπίζει και πάλι το τέλος της περιόδου χάριτος 30 ημερών τη Δευτέρα, καθώς πρέπει να καταβάλλει 82,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ωστόσο, μία πληροφορία που ανέφερε ότι οι πιστωτές είχαν ζητήσει 260 εκατομμύρια δολάρια και ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί κεφάλαια για την αποπληρωμή, ώθησε τις αρχές να καλέσουν τον πρόεδρό της - και εξάλειψε το ένα πέμπτο της αξίας της μετοχής της τη Δευτέρα.
O κινεζικός κολοσσός δεσμεύτηκε να «εμπλακεί ενεργά» με offshore πιστωτές για να διαμορφώσει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Σε ιστορικό χαμηλό η μετοχή

Η Evergrande παλεύει με υποχρεώσεις άνω των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σημαίνει ότι μια άτακτη κατάρρευση θα μπορούσε να συνταράξει τον τομέα των ακινήτων και όχι μόνο.
Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η συντονισμένη προσπάθεια των αρχών σήμανε ότι η Evergrande πιθανότατα έχει ήδη εισέλθει σε μια διαχειριζόμενη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους-περιουσιακών στοιχείων.
Μετά τον καταιγισμό δηλώσεων, η μετοχή της Evergrande σημείωσε πτώση 20% τη Δευτέρα για να κλείσει στο ιστορικό χαμηλό των 1,82 δολ. Χονγκ Κονγκ.
Το ομόλογό του Νοεμβρίου 2022 - ένα από τα δύο ομόλογα που θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν μετά τη μη πληρωμή της Δευτέρας - διαπραγματευόταν στην επισφαλή τιμή των 18,560 σεντς ΗΠΑ στο δολάριο, σε σύγκριση με 20,083 σεντς στο κλείσιμο της Παρασκευής.
ever1.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης