Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Πώς η παραλλαγή Omicron μπορεί να παρέχει φυσική ανοσία με ήπια συμπτώματα

Covid: Πώς η παραλλαγή Omicron μπορεί να παρέχει φυσική ανοσία με ήπια συμπτώματα
«Bλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζονται, η σοβαρότητα της νόσου φαίνεται να είναι σε αυτό το σημείο, μη σημαντική», σημειώνει ειδικός γιατρός
Σχετικά Άρθρα

Η παραλλαγή Omicron του Covid μπορεί να παρέχει φυσική ανοσία, χωρίς να προκαλεί σοβαρή ασθένεια, καθώς τα συμπτώματα μέχρι στιγμής μοιάζουν περισσότερο με ένα «ήπιο, κοινό κρυολόγημα», όπως δήλωσε ο γιατρός Omar Hamada την 1/12/2021.
Σε μια συνέντευξη στο «Capitol Report» του NTD, ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών και πρώην αντισυνταγματάρχης των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ είπε ότι παρόλο που «βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζονται, η σοβαρότητα της νόσου φαίνεται να είναι σε αυτό το σημείο, μη σημαντική».
«Αν η μολυσματικότητα είναι μεγαλύτερη, αλλά η σοβαρότητα μικρότερη, αυτό μπορεί να είναι πραγματικά κάτι καλό όσον αφορά στην ανοσία των ανθρώπων σε αυτήν χωρίς απαραίτητα να εξαρτώνται από ένα εμβόλιο που δεν είναι πραγματικά αποτελεσματικό», δήλωσε ο Hamada.

Που έχει εντοπιστεί η Omicron

Στις 3 Δεκεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε ότι η Omicron έχει ανιχνευθεί σε 38 χώρες, από 23 χώρες δύο μέρες πριν.
Η παραλλαγή Omicron είχε επίσης αναφερθεί σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ στις 4 Δεκεμβρίου, συμπεριλαμβανομένων 15 κρουσμάτων σε εμβολιασμένα άτομα.
Ένα από τα κρούσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι στιγμής επιβεβαιώθηκε ότι έχει αναρρώσει από τον Covid και έχει φυσική ανοσία, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.

Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων

Καθώς βασίζονται σε τεχνολογία mRNA, τόσο τα εμβόλια Moderna όσο και Pfizer-BioNTech ενεργοποιούν το σώμα να αναγνωρίσει και να επιτεθεί στην πρωτεΐνη ακίδας του ιού.
Επειδή η παραλλαγή Omicron έχει «περίπου δύο δωδεκάδες μεταλλάξεις σε αυτήν την πρωτεΐνη ακίδας», σύμφωνα με τον Hamada, η αποτελεσματικότητα των σημερινών εμβολίων κατά της νέας παραλλαγής μένει να φανεί.
Ο Anthonh Fauci , επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της κυβέρνησης Biden, δήλωσε ότι θα «χρειαστεί λίγος χρόνος» για να μάθουμε «ποιος θα είναι ο αντίκτυπος παγκοσμίως και για τους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από την Omicron».
«Έχουμε οπωσδήποτε εξάπλωση στην κοινότητα», δήλωσε ο Fauci στο Bloomberg TV.
«Δεν γνωρίζουμε πόσα από αυτά, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει εξάπλωση στην κοινότητα», σημείωσε.

Να επικεντρωθούμε στη Delta

Ενώ η Omicron εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς παγκοσμίως, η Διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) Rochelle Walensky τόνισε πως πρέπει να επικεντρωθούμε στην παραλλαγή Delta προς το παρό.
«Γνωρίζω ότι οι ειδήσεις επικεντρώνονται στο Omicron, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι το 99,9% των κρουσμάτων στη χώρα αυτή (σ.σ. ΗΠΑ) τη στιγμή προέρχονται από την παραλλαγή Delta», πρόσθεσε η Walensky.Το στέλεχος της Pfizer, Ralf Rene Reinert, δήλωσε ότι δεν «αναμένει σημαντική πτώση στην αποτελεσματικότητα» του τρέχοντος εμβολίου κατά της Omicron και τόνισε τη σημασία της ενισχυτικής δόσης.
Όταν εμφανίστηκαν οι παραλλαγές Beta και Delta, η Pfizer είχε ήδη αρχίσει να εργάζεται σε νέες εκδόσεις των εμβολίων της μόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το αρχικό εμβόλιο παρείχε καλή προστασία, είπε ο Reinert στο Bloomberg.
Εν τω μεταξύ, η Moderna θα μπορούσε να δοκιμάσει μια ενισχυτική δόση που στοχεύει την παραλλαγή Omicron και να είναι έτοιμη να ζητήσει έγκριση τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας που μίλησε στο Reuters την 1η Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης