Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς το Μπαγκλαντές με μόλις 21% εμβολιαστική κάλυψη κατάφερε να νικήσει τον Covid - Καταγράφει καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα

Πώς το Μπαγκλαντές με μόλις 21% εμβολιαστική κάλυψη κατάφερε να νικήσει τον Covid -   Καταγράφει καλύτερες επιδόσεις από την Ελλάδα
Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο παρέμεινε αμετάβλητος στους 27.946, επίδοση πολύ καλύτερη από της Ελλάδας, αφού το ασιατικό κράτος έχει πληθυσμό 165.000.000
Σχετικά Άρθρα

Εντύπωση προκαλoύν εν μέσω μίας παρατεταμένης εμβολιαστικής υποχρεωτικότητας  τα υγειονομικά επιτεύγματα μίας φτωχής ασιατικής χώρας που κατάφερε να δαμάσει τον Covid.
Σύμφωνα με το The Business Standard το Μπαγκλαντές δεν ανέφερε θάνατο από Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες έως τις 8 το πρωί του Σαββάτου (20/11/2021).
Είναι η πρώτη φορά που οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δεν κατέγραψαν θύματα στη χώρα από τις 3 Απριλίου του 2020.
Ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο παρέμεινε αμετάβλητος στους 27.946, επίδοση πολύ καλύτερη από της Ελλάδας, αφού το ασιατικό κράτος έχει πληθυσμό 165.000.000.
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως μόλις το 21% των πολιτών στο Μπαγκλαντές έχουν εμβολιαστεί.

Θα έπρεπε να μετρά καθημερινά εκατόμβες

Το Μπαγκλαντές είναι ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα κράτη στον κόσμο με περίπου στριμωγμένο σε μια περιοχή με έκταση λίγο μεγαλύτερη από την Ελλάδα (148.000 τ,χ)
Με βάση τα στοιχεία των ερευνών, το Μπαγκλαντές «πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις» για να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τον Covid με τόσο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Αντίθετα, νικά τον Covid με λιγότερα νέα κρούσματα σε μια μέρα από ό,τι καταγράφει η Καλιφόρνια σε μια ώρα.
Δεν αποτελεί την εξαίρεση.
Υπήρξε μια περίεργη συσχέτιση μεταξύ της ανόδου στα κρούσματα Covid και του ποσοστού του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί.

Υπερμετάδοση με τα εμβόλια

Οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά εμβολιασμού καταγράφουν τα περισσότερα ενώ εκείνες, που έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά φαίνεται να νικούν την ασθένεια, επισημαίνει το noqreport.
Αξιοσημείωτο είναι ότι καταγράφει το 3,5% των συνολικών θανάτων, που έχουν οι ΗΠΑ.
Τα εμβόλια φαίνεται να βοηθούν στην εξάπλωση της νόσου, γι' αυτό και αυτό το έθνος με τόσο υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα είναι σχετικά αλώβητο, αναφέρει το noqreport.

Η σύγκριση με την Ελλάδα

Η Ελλάδα με δύο lockdowns, σκληρά περιοριστικά μέτρα και πληθυσμό 10, 7 εκατομμύρια μετρά πάνω από 17.300 νεκρούς και τις τρίτες δόσεις των εμβολίων να είναι σε εξέλιξη.,
Το Μπαγκλαντές με πληθυσμό περί τα 165 εκατομμύρια, χειρότερες συνθήκες διαβίωσης και εμβολιασμό 21% καταγράφει 27.946 νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης