Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evergrande: Απέφυγε...ξανά τη χρεοκοπία στο παρά πέντε

Evergrande: Απέφυγε...ξανά τη χρεοκοπία στο παρά πέντε
Η κινεζική Evergrande απέφυγε τη χρεοκοπία για τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα, με την ανησυχία ωστόσο να παραμένει
Σχετικά Άρθρα
Την τελευταία στιγμή απέφυγε τη χρεοκοπία ο κινεζικός κολοσσός ακινήτων Evergrande, για τρίτη φορά σε διάστημα ενός μήνα, με την ανησυχία ωστόσο να παραμένει.

Πηγή που επικαλείται το Reuters, ανέφερε ότι αρκετοί κάτοχοι ομολόγων είχαν λάβει ληξιπρόθεσμες πληρωμές των κουπονιών.
Η Evergrande βρίσκεται αντιμέτωπη με πληρωμές κουπονιών άνω των 255 εκατ. δολαρίων μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2021.
Τα κινεζικά ΜΜΕ μετέδωσαν  ότι αρκετοί ομολογιούχοι έχουν λάβει τις πληρωμές τόκων για τις τρεις δόσεις των ομολόγων με συνολικά 148 εκατ. δολάρια ληξιπρόθεσμα τον προηγούμενο μήνα.
Οι πληρωμές πραγματοποιήθηκαν στο τέλος της περιόδου χάριτος των 30 ημερών που έληξε την Τετάρτη, όπως συνέβη με δύο ξεχωριστές πληρωμές κουπονιών στο εξωτερικό, που έπρεπε να πληρωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου και για τις οποίες οι περίοδοι χάριτος έληξαν στα τέλη του προηγουμένου μήνα.

Ανησυχία για τη συνέχεια

Ενδεχόμενη αποτυχία πληρωμής, θα είχε ως αποτέλεσμα την επίσημη αθέτηση πληρωμών από την εταιρεία και θα είχε προκαλέσει προβλέψεις για διαδοχικές στάσεις πληρωμών και σε άλλα δολαριακά ομόλογα της Evergrande, επιδεινώνοντας μια κρίση χρέους.
"Η βραχυπρόθεσμη διόρθωση φαίνεται να συμβαίνει, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να λυθεί αυτο το ζήτημα. Είναι νωρίς ακόμη”, τόνισε πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.
Ο όμιλος China Evergrande τον Σεπτέμβριο είχε αθετήσει δύο πληρωμές τόκων για ομόλογα, των οποίων η περίοδος χάριτος έληξε μέσα στον Οκτώβριο, χωρίς ωστόσο να κηρυχθεί σε κατάσταση χρεοκοπίας καθώς κατάφερε τελικά να αποπληρώσει τους τόκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης