Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέες διαδηλώσεις καλεί τους νέους όλου του κόσμου η γνωστή έφηβη ακτιβίστρια Thunberg

tags :
Σε νέες διαδηλώσεις καλεί τους νέους όλου του κόσμου η γνωστή έφηβη ακτιβίστρια Thunberg

Thunberg: «Κούφιες οι υποσχέσεις των ηγετών για το κλίμα»

Σε διαδήλωση για το κλίμα καλεί σήμερα τους νέους όλου του πλανήτη η δημοφιλής ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος Greta Thunberg, από τη Γλασκώβη όπου βρίσκεται.

Μέσω Twitter, αποκαλεί τη Σύνοδο COP26 «φεστιβάλ πράσινου ξεπλύματος των πλούσιων χωρών» και «γιορτή δύο εβδομάδων τού "μια απ' τα ίδια" και του "μπλα μπλα"».
Υπενθυμίζουμε ότι εκατομμύρια νέοι έβγαιναν στους δρόμους σε πολλές χώρες το 2019 ζητώντας από τους ηγέτες να δράσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να αντιμετωπίσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Αυτές οι εβδομαδιαίες διαδηλώσεις όμως, που πραγματοποιούνταν κάθε Παρασκευή, διακόπηκαν λόγω Covid-19, ωστόσο έχουν ξεκινήσει και πάλι εδώ και μερικές εβδομάδες, έχοντας πάλι επικεφαλής την Thunberg.
Σημειώνεται πως μέσα στο συνεδριακό κέντρο η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στους νέους.
Μετά τους νέους σήμερα, μια ευρύτερη συμμαχία οργανώσεων έχει καλέσει σε συντονισμένες διαδηλώσεις παντού στον κόσμο αύριο Σάββατο.

Και υβριστικά συνθήματα

Η δημοφιλής Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ εθεάθη να συμμετέχει πριν από λίγες μέρες με ιδιαίτερη θέρμη σε διαδήλωση κατά της διεθνούς διάσκεψης για το περιβάλλον COP26, στη Γλασκώβη, τραγουδώντας μαζί με τους λοιπούς συγκεντρωμένους σύνθημα που ανέφερε: «Μπορείτε να χώσετε την κλιματική κρίση στον κ* σας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης