Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αγκάθια στο δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Τι απέφερε η συνάντηση SPD με FDP

Γερμανία: Αγκάθια στο δρόμο για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Τι απέφερε η συνάντηση SPD με FDP
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι επιλέγουν τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι κέρδισαν με μικρή διαφορά τις εκλογές (26/9/2021)
Σχετικά Άρθρα

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες της Γερμανίας (FDP), με καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού, ανακοίνωσαν, πως οι διερευνητικές συνομιλίες με τους νικητές των εκλογών, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) ήταν εποικοδομητικές, αλλά υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο για μια συνεργασία.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι επιλέγουν τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι κέρδισαν με μικρή διαφορά τις εκλογές (26/9/2021) και καλούνται να ηγηθούν ενός συνασπισμού με το FDP και τους Πράσινους.
Ωστόσο, το FDP είναι πιο κοντά στους χριστιανοδημοκράτες της Καγκελαρίου Angela Merkel.
«Προφανώς υπάρχουν εμπόδια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του FDP, Volker Wissing , μετά τις συνομιλίες της Κυριακής με το SPD.

Προτιμούν Χριστιανοδημοκράτες

«Αλλά είναι επίσης σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να οικοδομήσουμε μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει τη χώρα μας», συνέχισε.
«Χρειαζόμαστε μια σταθερή κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει τα πράγματα που δεν έχουν γίνει ακόμη», πρόσθεσε.
Ο Wissing και ο γενικός γραμματέας του SPD, Lars Klingbeil, χαρακτήρισαν και οι δύο τις συνομιλίες τους ως «εποικοδομητικές».
Ο υποψήφιος καγκελάριος του CDU, Armin Laschet δήλωσε ότι θέλει επίσης να σχηματίσει κυβέρνηση, ακόμη και μετά την πτώση της χριστιανοδημοκρατικής ένωσης στις εθνικές εκλογές.
«Το CDU και το CSU πρέπει να διευκρινίσουν εάν θέλουν πραγματικά να ηγηθούν κυβέρνησης», δήλωσε ο ηγέτης του FDP, Christian Lindner στη Bild am Sonntag.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης