Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα λεφτά τους στην Ελβετία ενόψει εκλογών

Οι Γερμανοί εκατομμυριούχοι μεταφέρουν τα λεφτά τους στην Ελβετία ενόψει εκλογών
Η βασική ανησυχία των μεγάλων επιχειρηματιών είναι η δημιουργία αριστερής κυβερνητικής συμμαχίας, μετά τις εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Μία πιθανή μετατόπιση προς τα αριστερά στις εκλογές της Γερμανίας την Κυριακή (26/9) τρομάζει τους εκατομμυριούχους οι οποίοι μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελβετία, σύμφωνα με τραπεζίτες και δικηγόρους φορολογικού δικαίου.
Όπως μεταδίδει το Reuters, εάν οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι ακροαριστεροί Linke και οι περιβαλλοντολόγοι Πράσινοι έρθουν στην εξουσία, η επανεισαγωγή φόρου περιουσίας και η ενίσχυση του φόρου κληρονομιάς θα μπορούσαν να είναι στην πολιτική ατζέντα.
«Για τους υπερ-πλούσιους, αυτό είναι πολύ hot», δήλωσε δικηγόρος με δραστηριότητα στην Ελβετία.
«Οι επιχειρηματικές οικογένειες ανησυχούν πολύ».
Καμία χώρα δεν έχει περισσότερα υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία από την Ελβετία - οι εισροές ανέβασαν ταχύτητα το 2020, προς όφελος μεγάλων τραπεζών όπως η UBS, η Credit Suisse και η Julius Baer .
Οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι φόβοι για την οικονομική επίπτωση της πανδημίας COVID-19 έκαναν ελκυστική την πολιτική σταθερότητα της Ελβετίας.
Τα στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών δείχνουν ότι οι καταθέσεις των γερμανικών νοικοκυριών και εταιρειών σε τράπεζες στην Ελβετία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5 δισ. δολάρια, φτάνοντας στα 37,5 δισ. το πρώτο τρίμηνο του 2021 χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτά μετοχές, ομόλογα ή χρηματοοικονομικά προϊόντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης