Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος στη Βρετανία με την κυβερνητική απόφαση εμβολιασμού εφήβων για Covid, χωρίς γονική συναίνεση

Σάλος στη Βρετανία με την κυβερνητική απόφαση εμβολιασμού εφήβων για Covid, χωρίς γονική συναίνεση
Tη σχετική απόφαση θα παίρνει ο έφηβος με τον γιατρό του
Σχετικά Άρθρα

Μέτωπο με τους γονείς ανοίγει η βρετανική κυβέρνηση, καθώς οι έφηβοι θα μπορούν να εμβολιάζονται έναντι του Covid και χωρίς την άδεια γονέων που τυχόν αντιτίθενται στη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος, όπως ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Nadhim Zahawi.
Υποστηρίζοντας ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) «είναι πολύ καλά εξασκημένο σε αυτό γιατί διενεργεί σχολικά προγράμματα ανοσοποίησης εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε πως τη σχετική απόφαση θα παίρνει ο έφηβος με τον γιατρό του.
«Οι κλινικοί γιατροί το συζητούν αυτό με τους γονείς και τον έφηβο, και αν στη συνέχεια θεωρηθεί ότι είναι σε θέση να λάβουν μια κατάλληλη απόφαση, τότε αυτή η απόφαση θα είναι υπέρ αυτού που αποφασίζει να κάνει ο νέος », δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός υπουργός Εμβολίων.
«Για να είμαστε σαφείς, ο έφηβος μπορεί να παρακάμψει την έλλειψη γονικής συναίνεσης; Αν ένας έφηβος θέλει πραγματικά το εμβόλιο και είναι μόλις 15 αλλά οι γονείς λένε όχι, μπορεί να το κάνει; » ρώτησε ο δημοσιογράφος του ραδιοφώνου των Times τον Βρετανό υπουργό.
«Θα πρέπει να είναι ικανοί για να πάρουν αυτήν την απόφαση, με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες», απάντησε ο Zahawi.

Έντονες αντιδράσεις

Νωρίτερα πάντως μιλώντας στο Sky News ο ίδιος δήλωσε ότι για τα παιδιά των 15 ετών απαιτείται η γονική συγκατάθεση προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.
Παρά το γεγονός ότι η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου (JCVI) αρνήθηκε να συστήσει τα υγιή παιδιά μεταξύ 12 και 15 ετών να εμβολιαστούν έναντι του Covid-19, δεδομένου ότι θεωρούνται εξαιρετικά χαμηλού κινδύνου, η κυβέρνηση εξακολουθεί να πιέζει για τον εμβολιασμό - με την εφημερίδα The Times να αναφέρει ότι ο εμβολιασμός των παιδιών θα μπορούσε να συμβεί ήδη την επόμενη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης