Τελευταία Νέα
Διεθνή

Liberty Counsel: H έγκριση του εμβολίου Pfizer είναι πράξη επικίνδυνη – Στις ΗΠΑ 13.068 νεκροί από εμβόλια

Liberty Counsel: H έγκριση του εμβολίου Pfizer είναι πράξη επικίνδυνη – Στις ΗΠΑ 13.068 νεκροί από εμβόλια
Συνολικά, έχουν αναφερθεί σχεδόν 600.000 «ανεπιθύμητα συμβάντα» στο VAERS στις ΗΠΑ, σχετικά με άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer ή το εμβόλιο της Moderna και της Johnson & Johnson
Σχετικά Άρθρα

Μια ομάδα πολιτικών ελευθεριών η Liberty Counsel που αποτελείται από νομικούς και πανεπιστημιακούς, έχει διατυπώσει την ισχυρή αντίρρηση της για την απόφαση έγκρισης των εμβολίων της Pfizer από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ στις 23 Αυγούστου.
Ταυτόχρονα υπερασπίζεται το δικαίωμα της προαιρετικότητας.
Η ομάδα πολιτικών ελευθεριών επισήμανε ότι περισσότερα από 3.000 άτομα έχουν πεθάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τον δεύτερο εμβόλιο της Pfizer, ενώ συνολικά από όλα τα εμβόλια έχουν πεθάνει 13.068 άνθρωποι.
Το εμβόλιο της Pfizer είναι το πρώτο που εγκρίθηκε για γενική χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω και τώρα θα κυκλοφορήσει στην αγορά με την εμπορική ονομασία «Comirnaty», σύμφωνα με τον FDA.
Το εμβόλιο Pfizer παραμένει διαθέσιμο σύμφωνα με την άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του οργανισμού για άτομα κάτω των 16 ετών.
Ο COVID-19 έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 660.000 Αμερικανούς από τον Ιανουάριο του 2020, έως σήμερα.
Αλλά η απόφαση του FDA να εγκρίνει το εμβόλιο Pfizer σε χρόνο ρεκόρ θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με το Liberty Counsel, το οποίο υποστηρίζει χιλιάδες ομοσπονδιακούς, υγειονομικούς φορείς, αεροπορικές εταιρείες και άλλους υπαλλήλους, καθώς και φοιτητές ιατρικής και οδοντιατρικής, που αντιτίθενται στα υποχρεωτικά εμβόλια covid 19.

Ανεύθυνη και θανατηφόρα

«Η επίσπευση της έγκρισης χωρίς να έχουν προηγηθεί πολύπλευρες μελέτες και δοκιμές είναι ανεύθυνη και θανατηφόρα. Ο FDA έχει τρομερό ιστορικό στο να εγκρίνει φάρμακα που έπρεπε να ανακληθούν και να απομακρυνθούν από την αγορά», δήλωσε ο πρόεδρος της Liberty Counsel Mat Staver.
«Φοβάμαι ότι αυτή η ασυνήθιστη βιασύνη για την έγκριση των εμβολίων της Pfizer θα προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των αποτυχημένων και επιβλαβών φαρμάκων του FDA», δήλωσε ο Staver.
«Ανεξάρτητα από αυτήν την έγκριση του FDA, οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να διεκδικήσουν ιατρικές και θρησκευτικές εξαιρέσεις», πρόσθεσε ο Staver.

Οι νεκροί από εμβόλια 13.068 – Ποια τα βασικά ήδη παρενεργειών

Η Liberty Counsel επισήμανε ότι με βάση τα στοιχεία από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το σύστημα Παρακολούθησης Ανεπιθύμητων Ενεργειών από τα εμβόλια (VAERS) μέχρι τώρα έχουν πεθάνει 3.079 άτομα μετά την δεύτερη δόση εμβολίων της Pfizer.
Συνολικά, έχουν αναφερθεί σχεδόν 600.000 «ανεπιθύμητα συμβάντα» στο VAERS σχετικά με άτομα που έλαβαν το εμβόλιο Pfizer ή το εμβόλιο της Moderna και της Johnson & Johnson.
Οι θάνατοι συνολικά είναι 13.068 μετά τον εμβολιασμό με ένα από τα τρία εμβόλια.
Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν στο VAERS μετά τη λήψη ενός από τα τρία εμβόλια περιλαμβάνουν
5.617 περιπτώσεις αναφυλαξίας,
5.882 καρδιακές προσβολές,
17.228 άτομα με μόνιμη αναπηρία και
25.169 σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις.

Τι αναφέρει το CDC για το σύστημα VAERS

Το CDC για το σύστημα παρακολούθησης VAERS αναφέρει τα εξής:
«Το σύστημα VAERS δέχεται αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών και αντιδράσεων που συμβαίνουν μετά τον εμβολιασμό.
Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης, οι κατασκευαστές εμβολίων και το κοινό μπορούν να υποβάλλουν αναφορές στο σύστημα. Ενώ είναι πολύ σημαντικές για την παρακολούθηση της ασφάλειας των εμβολίων, οι αναφορές VAERS από μόνες τους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιοριστεί εάν ένα εμβόλιο προκάλεσε ή συνέβαλε σε ένα ανεπιθύμητο συμβάν ή ασθένεια.
«Οι αναφορές μπορεί να περιέχουν πληροφορίες που είναι ελλιπείς, ανακριβείς, τυχαίες ή μη επαληθεύσιμες.
Σε μεγάλο βαθμό, οι αναφορές στο VAERS είναι εθελοντικές, πράγμα που σημαίνει ότι υπόκεινται σε προκαταλήψεις.
Αυτό δημιουργεί συγκεκριμένους περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν επιστημονικά. Τα δεδομένα από τις αναφορές VAERS θα πρέπει πάντα να ερμηνεύονται έχοντας υπόψη αυτούς τους περιορισμούς»

Τι αναφέρει η Liberty Counsel

Η Liberty Counsel τόνισε στη δήλωσή της ότι οι ομοσπονδιακές «ρυθμιστικές αρχές είπαν επίσης ότι διαπίστωσαν ότι υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας ή φλεγμονής της καρδιάς, μετά τη χορήγηση του εμβολίου, ιδιαίτερα εντός επτά ημερών μετά τη δεύτερη δόση του σχήματος δύο δόσεων».
Σε επιστολή προς την Pfizer, η επικεφαλής επιστήμονας του FDA, Denise Hinton, είπε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο της εταιρείας πρέπει να εγκριθεί για τακτική χρήση, υπό ορισμένους περιορισμούς, επειδή:
«Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα, σύμφωνα με το άρθρο 564 (δ) (2) του Νόμου, ότι είναι λογικό να πιστεύουμε ότι τα γνωστά και πιθανά οφέλη του εμβολίου Pfizer-BioNTech COVID-19, όταν χρησιμοποιούνται για την πρόληψη του COVID-19 και χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το παρόν πεδίο εξουσιοδότησης (τμήμα II), υπερτερούν των γνωστών και δυνητικών κινδύνων.

Επιπλέον, ο Liberty Counsel επεσήμανε ότι η έγκριση ενός φαρμάκου από τον FDA δεν αποκλείει την απόσυρσή του από την αγορά αργότερα όταν καταγράφονται προβλήματα.

Μεταξύ των παραδειγμάτων που σημείωσε η Liberty Counsel ήταν αυτά:

+Το 1985, η Seldane (Terfenadine) ήταν ένα αντιισταμινικό που δεν προκαλούσε υπνηλία.
Ήταν στην αγορά για 13 χρόνια πριν ανακληθεί λόγω απειλητικών για τη ζωή καρδιακών προβλημάτων όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα.

+Το Zantac αποσύρθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 λόγω σοβαρών παρενεργειών που περιλάμβαναν προβλήματα στο συκώτι, αργό καρδιακό ρυθμό, πνευμονία και πιθανότητα καρκίνο του στομάχου.

+Το Darvocet πρωτοήρθε στην αγορά των ΗΠΑ το 1955 και δεν αποσύρθηκε μέχρι το 2010, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε σοβαρή τοξικότητα στην καρδιά.
Μεταξύ 1981 και 1999 αναφέρθηκαν πάνω από 2.110 θάνατοι.
Το Ηνωμένο Βασίλειο το απαγόρευσε το 2005 ενώ έμεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες για άλλα πέντε χρόνια πριν ανακληθεί.

+Η Meridia αποσύρθηκε από την αγορά το 2010 λόγω του αυξημένου κινδύνου καρδιαγγειακού και εγκεφαλικού επεισοδίου. Έξι χρόνια νωρίτερα, η Γερουσία ενημερώθηκε από έναν επιθεωρητή του FDA ότι τα Meridia, Crestor, Accutane, Bextra και Serevent ήταν φάρμακα που πρέπει να αποσυρθούν από την αγορά.

+Το Accutane αποσύρθηκε από την αγορά το 2009 μετά από 27 χρόνια.
Οι λόγοι που αναφέρθηκαν για την απόσυρση ήταν ο αυξημένος κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών, αποβολών και πρόωρων τοκετών, καθώς και φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου και τάσεις αυτοκτονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης