Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσία, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν

Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Ρωσία, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν
Η Ρωσία ξεκίνησε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν στα σύνορα με το Αφγανιστάν
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία ξεκίνησε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν κοντά στα σύνορα του Τατζικιστάν με το Αφγανιστάν, ενώ η Καμπούλ προσπαθεί να απωθήσει μια επίθεση των ταλιμπάν έπειτα από την αποχώρηση των ΗΠΑ.
Η Μόσχα θεωρεί τον εαυτό της ως ανάχωμα απέναντι σε μια πιθανή επέκταση της σύγκρουσης αυτής στην κεντρική Ασία, όπου τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες μοιράζονται σύνορα με το Αφγανιστάν.
Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται στο Τατζικιστάν, στο πεδίο ασκήσεων Χαρμπ-Μαϊντόν, μόλις 20 χλμ. από τα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Περίπου 2.500 στρατιώτες της Ρωσίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν αναμένεται να συμμετάσχουν σε αυτές, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο ρωσικός κεντρικός στρατιωτικός τομέας.
Τα γυμνάσια αναμένεται να συνεχιστούν έως τις 10 Αυγούστου παράλληλα με τα ρωσοουζμπεκικά γυμνάσια 1.500 ανδρών στην Τερμέζ, στο νότιο Ουζμπεκιστάν, επίσης κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Στη διάρκεια των γυμνασίων αυτών, ρωσικά και ουζμπεκικά στρατεύματα έκαναν ασκήσεις προσομοίωσης επιχειρήσεων "αναγνώρισης ζώνης" και "ανακάλυψαν και κατέστρεψαν στρατόπεδο παράνομων ένοπλων οργανώσεων", σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Η Ρωσία διαθέτει στρατιωτικές βάσεις στο Τατζικιστάν και στο Κιργιστάν, στις δύο πιο φτωχές χώρες της κεντρικής Ασίας.
Το Τατζικιστάν, μια χώρα 9,5 εκατ. κατοίκων, μοιράζεται με το Αφγανιστάν σύνορα 1.300 χλμ. Τον Ιούνιο, οι ταλιμπάν κατέλαβαν το κυριότερο συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης