Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μας αποχαιρετούν οι Ισραηλινοί - Μαζικές ακυρώσεις διακοπών στην Ελλάδα μετά τις νέες ταξιδιωτικές οδηγίες λόγω Covid 19

Μας αποχαιρετούν οι Ισραηλινοί - Μαζικές ακυρώσεις διακοπών στην Ελλάδα μετά τις νέες ταξιδιωτικές οδηγίες λόγω Covid 19

Οι ταξιδιώτες είναι θυμωμένοι που το Ισραήλ έχει υιοθετήσει αυστηρότερους περιορισμούς από άλλες χώρες, αναφέρουν οι ιθύνοντες 

Σχετικά Άρθρα
Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των Ισραηλινών που ήθελαν να φύγουν στον εξωτερικό για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, αλλά έφαγαν ουσιαστικά... πόρτα λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που τέθηκαν από τις Αρχές εξαιτίας της πανδημίας.
Η πιο εμβολιασμένη χώρα διεθνώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, φαίνεται πως αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα κορωνοϊού που πλήττει ακόμα και εμβολιασμένους.
Έτσι θέτει από τις 11 Αυγούστου νέες οδηγίες για ταξιδιωτικούς προορισμούς που περιλαμβάνει και τη δική μας χώρα, δίνοντας έτσι ένα ακόμη χτύπημα στον ελληνικό τουρισμό. 
Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση «μαζικής υστερίας» γράφει η Jerusalem Post, από τότε που η κυβέρνηση έθεσε τις ΗΠΑ υπό αυστηρή ταξιδιωτική προειδοποίηση, δήλωσε την Τετάρτη 4/8 ο διευθύνων σύμβουλος της Ziontours Jerusalem, Mark Feldman.
Την Τρίτη 4/8, η Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Υγείας της Κνεσέτ έθεσαν τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες υπό αυστηρή ταξιδιωτική προειδοποίηση που θα τεθεί σε ισχύ την επόμενη Τετάρτη, 11 Αυγούστου.
Από τότε, όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στο Ισραήλ από αυτές οι χώρες θα πρέπει να απομονωθούν για τουλάχιστον επτά ημέρες - ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή αναρρώσει.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, «δεκάδες πελάτες μου τηλεφώνησαν και ακύρωσαν τις πτήσεις τους προς τις Πολιτείες μέχρι το χειμώνα», είπε ο Feldman.
«Αυτοί που έχουν προγραμματίσει να επιστρέψουν στα τέλη Αυγούστου άρχισαν να πανικοβάλλονται επειδή δεν θέλουν να βρίσκονται σε καραντίνα για τις διακοπές της εορτής Rosh Hashanah, που ξεκινούν στις 6 Σεπτεμβρίου.
Πελάτες με κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα ακύρωσαν τα ταξίδια του αμέσως, είπε ο Feldman.

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν: Να μην ταξιδεύουν οι αμερικανοί στην Ελλάδα

Την ίδια ώρα «χαστούκι» είναι και η ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και άλλες χώρες που εξέδωσαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) αναφέροντας ότι αυξάνονται τα κρούσματα Covid 19 (3/8/2021).
Με βάση κύκλους της ελληνικής βιομηχανίας τουρισμού η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει πλήγμα στην προσπάθεια να ανακάμψει ο ελληνικός τουρισμός.
Πιο συγκεκριμένα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) προειδοποίησαν στις 2 Αυγούστου 2021 οι Αμερικανοί να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, το Ιράν, τις Παρθένες Νήσους και άλλους προορισμούς λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 σε αυτά τα μέρη.
Άλλες τοποθεσίες που κατατάχθηκαν στο «Επίπεδο 4» που μεταφράζεται αποφύγετε τα ταξίδια είναι η Λιβύη, το Καζακστάν, η Ανδόρα, το Σεν Μπαρτελέμι, το Λεσότο, η Μαρτινίκα, η Μάλτα, το Isle of Man και το Κουρασάο, ανέφεραν τα CDC.

Το Ισραήλ προειδοποιεί: Δεν είναι απίθανο σενάριο νέο lockdowns από τον Σεπτέμβριο 2021

Το Υπουργικό Συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε νέα περιοριστικά μέτρα λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας εκ νέου στο Ισραήλ, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι, προειδοποίησαν, ένα νέο lockdown τον Σεπτέμβριο δεν αποτελεί πλέον απομακρυσμένο σενάριο.
Από τις 20 Αυγούστου 2021, το πλήρες σύστημα πράσινης κάρτας θα είναι ξανά σε ισχύ.
Οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε όλες τις υπαίθριες συγκεντρώσεις και ένας εμβολιασμένος γονέας που φροντίζει ένα παιδί που βρίσκεται σε καραντίνα κάτω των 12 ετών θα ζητηθεί επίσης να απομονωθεί.
Επιπλέον, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται με φυσική παρουσία σε ποσοστό 50% ενώ το υπόλοιποι εργαζόμενοι θα εργάζονται μέσω τηλεργασίας, το ίδιο θα επιδιώξουν να ισχύσει και στον ιδιωτικό τομέα.
Επιπλέον, θα διατυπωθούν αυστηρότερα κριτήρια για τα ταξίδια και τις χώρες στις οποίες μπορεί να επισκέπτονται ισραηλινοί.
Ήδη η Ελλάδα έχει αποκλειστεί, όπως και πλήθος άλλων χωρών.

Ο Bennett προειδοποιεί… δεν είναι απίθανο ένα νέο lockdown

«Η μετάλλαξη Delta είναι εξαιρετικά μεταδοτική και εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρωθυπουργός Bennett.
«Εάν οι πολίτες δεν εμβολιαστούν, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου lockdown»
«Πρέπει να προετοιμάσουμε την κοινή γνώμη για ένα νέο lockdown τον Σεπτέμβριο, που είναι ένας μήνας κατά τον οποίο η οικονομική ζημιά θα είναι μικρότερη, και να επιταχύνουμε την προσπάθεια εμβολιασμού για να το αποτρέψουμε τα χειρότερα», δήλωσε επίσης ο υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος την περίοδο των εβραϊκών εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης