Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ προωθεί το στοματικό διάλυμα αντί για τις μπατονέτες για τα tests του Covid 19

Το Ισραήλ προωθεί το στοματικό διάλυμα αντί για τις μπατονέτες για τα tests του Covid 19
Το Ισραήλ μελετάει να αντικαταστήσει τις μπατονέτες στα tests για Covid 19 με στοματικό διάλυμα
Σχετικά Άρθρα

Η παρουσία covid 19 μπορεί να ελεγχθεί με ακρίβεια σε δείγματα στοματικού διαλύματος, σύμφωνα με νέα ισραηλινή έρευνα που θα δημοσιευτεί στις 5 Αυγούστου 2021 από το European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases.
Ένας από τους κύριους πυλώνες για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι οι συχνές δοκιμές τα tests, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους.
Όμως, ο παραδοσιακός έλεγχος του επιχρίσματος μύτης και λαιμού είναι άβολος και ακριβός και σε ορισμένα μέρη του κόσμου, τα κιτ PCR δεν είναι καν διαθέσιμα.
Ως εκ τούτου, ο καθηγητής Eli Schwartz, διευθυντής στο Ιατρικό Κέντρο Sheba στο Tel Hashomer, δήλωσε ότι αποφάσισε να αναζητήσει μια εναλλακτική λύση.
«Η μέθοδος που ήθελα να δοκιμάσω είναι το στοματικό διάλυμα», είπε.
«Δίνεις στον ασθενή αλατούχο διάλυμα και ξεπλένει το στόμα του, κάνει γαργάρες στο λαιμό του για 10-20 δευτερόλεπτα και το φτύνει σε ένα σωλήνα.
Αυτό είναι πολύ βολικό και εύκολο.

Στο παρελθόν, είχε γίνει μια τέτοια δοκιμή για τον έλεγχο της γρίπης, έτσι μου έδωσε ελπίδα ότι μπορεί να λειτουργήσει και με τον κορωνοϊό»
Είπε ότι το στοματικό διάλυμα είναι ένα μη επεμβατικό, απλό και φθηνό test που μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα από τον ασθενή.
Μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2020, ο Schwartz πραγματοποίησε μελέτη σε άτομα άνω των 18 ετών που ήταν απομονωμένα σε κρατικά ξενοδοχεία για τον κορωνοϊό.
Η ομάδα του συγκέντρωσε 361 δείγματα από 96 επιβεβαιωμένους ασθενείς με COVID-19 εκ των οποίων137 συλλέχθηκαν με δοκιμή PCR, 137 με αλατούχο στοματικό διάλυμα, 59 με αποσταγμένο νερό, 12 με εμπορικό διάλυμα στοματικού διαλύματος με αλκοόλ και 16 με εμπορικό στοματικό διάλυμα χωρίς αλκοόλ.
Το ίδιο ιατρικό προσωπικό πραγματοποίησε όλη τη δειγματοληψία καθ 'όλη τη διάρκεια της δοκιμής και όλα τα δείγματα αξιολογήθηκαν στο Ισραηλινό Ιολογικό Εργαστήριο χρησιμοποιώντας το ίδιο πρωτόκολλο.
«Κάναμε μια σύγκριση για να δούμε αν η απόδοση του στοματικού διαλύματος είναι κατώτερη από την κανονική μπατονέτα», εξήγησε ο Schwartz.
«Διαπιστώσαμε ότι δεν είναι».

Οι τυπικές δοκιμές εντοπίζουν τις λοιμώξεις από τον κορωνοϊό με την απομόνωση και την ενίσχυση του ιικού RNA.
Στο Ισραήλ, τα δείγματα περνούν από 40 κύκλους ενίσχυσης για να προσδιοριστεί εάν ένα άτομο είναι θετικό ή αρνητικό - πολύ υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τον Schwartz.
Στον περισσότερο κόσμο, τα δείγματα RNA τοποθετούνται σε 30 κύκλους.
Το στοματικό διάλυμα εντόπισε το 84% των θετικών περιπτώσεων που ανίχνευσαν τα επιχρίσματα όταν τέθηκαν σε 40 κύκλους.
Κατά τη σύγκριση του στοματικού διαλύματος και των επιχρισμάτων σε διαφορετικό θετικό όριο - τιμές 30 και κάτω, δηλαδή δείγματα με υψηλότερο ιικό φορτίο - το στοματικό διάλυμα βρήκε το 94% έως 97% αυτών των περιπτώσεων.
«Αν μιλάμε για σχολεία που αναμένονται συχνότερες εξετάσεις, νομίζω ότι αν έχετε κάτι που είναι πιο φιλικό προς το χρήστη, θα είναι πολύ πιο εύκολο να πείσετε τους ανθρώπους να το κάνουν πιο συχνά», δήλωσε ο Schwartz.
Σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο Οικονομικών πιθανότατα θα χαιρέτισε μια τέτοια κίνηση, καθώς το Ισραήλ επενδύει, σύμφωνα με τον Schwartz, περίπου 1 εκατομμύριο σέκελ (νόμισμα του Ισραήλ) την ημέρα σε δοκιμές PCR.
Οι δοκιμές φυσιολογικού ορού θα είναι πολύ λιγότερο δαπανηρές και θα περιλαμβάνουν λιγότερο εξοπλισμό.
«Οι γαργάρες με φυσιολογικό ορό κοστίζουν ελάχιστα», είπε.
«Αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι φθηνότερο, ίσως μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα tests».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης