Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ όπου εμβολιάστηκε πλήρως το 70% του ενήλικου πληθυσμού – Συγχαρητήρια από Κομισιόν

Βέλγιο: Η πρώτη χώρα στην ΕΕ όπου εμβολιάστηκε πλήρως το 70% του ενήλικου πληθυσμού – Συγχαρητήρια από Κομισιόν

Την 1η Αυγούστου είχε εμβολιαστεί πλήρως το 73,4% του ενήλικου πληθυσμού ή 6,83 εκατομμύρια πολίτες

Σχετικά Άρθρα

 Με ανάρτησή του στο Twitter ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, Thierry Breton, συγχαίρει το Βέλγιο και τον πρωθυπουργό της χώρας, Alexander De Croo, για την επίτευξη του στόχου να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του ενήλικου πληθυσμού κατά της covid19, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021.
«Είναι ένα σημαντικό βήμα. Συγχαρητήρια στο Βέλγιο», έγραψε ο Επίτροπος  στο Twitter.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Βελγίου (Sciensano), την 1η Αυγούστου είχε εμβολιαστεί πλήρως το 73,4% του ενήλικου πληθυσμού (ή 6,83 εκατομμύρια πολίτες), ενώ την πρώτη δόση του εμβολίου είχε κάνει το 83,5% (ή 8,04 εκατομμύρια πολίτες).
Εξάλλου, η Επίτροπος, αρμόδια για θέματα Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, με ανάρτησή της στο Twitter, τονίζει ότι το 60% των πολιτών άνω των 18 ετών στην ΕΕ έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ανοσία

«Συνεχίζουμε να προχωρούμε προς την επίτευξη του στόχου να εμβολιαστεί πλήρως το 70% του ενήλικου πληθυσμού ως το τέλος του καλοκαιριού», επισημαίνει η Επίτροπος Υγείας και προσθέτει: «Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα κράτη-μέλη της ΕΕ για να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μπορούν να εμβολιαστούν πλήρως".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης