Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έξαρση covid λόγω μετάλλαξης Δέλτα στην Κίνα – Αυξάνονται τα κρούσματα

Έξαρση covid λόγω μετάλλαξης Δέλτα στην Κίνα – Αυξάνονται τα κρούσματα
Πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Κίνα
Έξαρση κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα καταγράφεται στην Κίνα, η οποία τις τελευταίες 24 ώρες ανέφερε 98 νέα κρούσματα από 75 την προηγούμενη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα 55 νέα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, από 35 που ήταν την προηγουμένη, ενώ έκανε λόγο για τον εντοπισμό 60 ασυμπτωματικών φορέων - τους οποίους δεν συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα - από 37 την προηγουμένη.
Η έξαρση των κρουσμάτων που αποδίδεται στη μετάλλαξη Δέλτα, εντοπίζεται κυρίως στην επαρχία Jiangsu και συγκεκριμένα, στην πόλη Nanjing, όπου από τις 20 Ιουλίου έχουν καταγραφεί 190 κρούσματα από τα συνολικά 262 που έχουν αναφερθεί επίσημα σε όλη την Κίνα.
Από την επαρχία Jiangsu, η επιδημία πέρασε στο Πεκίνο και από εκεί σε άλλες επαρχίες Anhui, Sichuan, Liaoning, Guangdong και Hunan.
Σημειώνεται πως η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων έρχεται ύστερα από μήνες, όταν και καταγράφονταν ελάχιστα ως καθόλου κρούσματα που αποδίδονταν σε μετάδοση στην κοινότητα με τις αρχές να εφαρμόζουν πολιτική μηδενικής ανοχής όταν εντοπίζονται κρούσματα, προχωρώντας αμέσως σε διεξοδική ιχνηλάτηση επαφών, μαζικά τεστ και επιβάλλοντας καραντίνα σε αστικά κέντρα για την αποτροπή της διασποράς του ιού
Η Κίνα μετρά επισήμως 93.103 μολύνσεις και 4.636 θανάτους.

Πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί

Σημειώνεται ότι έως τις 30 Ιουλίου είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 1,6 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν εμβολιαστεί 150 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών καθώς και 12 εκατομμύρια πολίτες ηλικίας 12 με 17 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης