Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yποχρεωτικά τα εμβόλια για τους υπαλλήλους των Netflix, Google και Facebook

Yποχρεωτικά τα εμβόλια για τους υπαλλήλους των Netflix, Google και Facebook
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους υπαλλήλους της Big Tech...

Υποχρεωτικά είναι τα εμβόλια για τους υπαλλήλους των εταιρειών της Νetflix, της Facebook και της Google, που, από ό,τι φαίνεται, ως κράτος εν κράτει, παίρνουν τον νόμο στα… χέρια τους, αντικαθιστώντας το κράτος, και πετούν το ανθρώπινο δικαίωμα του… habeas corpus στον κάλαθο των αχρήστων.
Μάλιστα, οι διοικήσεις των ψηφιακών κολοσσών έχουν δώσει και σχετικό τελεσίγραφο βάσει του οποίου οι υπάλληλοι οφείλουν να έχουν εμβολιαστεί εντός σχετικού χρονοδιαγράμματος – ειδάλλως, μάλλον, ελλοχεύει ο κίνδυνος της απόλυσης.
Βεβαίως, υπάρχουν εξαιρέσεις για αυτούς που ανήκουν σε ορισμένες θρησκευτικές ομάδες ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. 
Επισημαίνεται πως οι «αυστηρές» αποφάσεις των εταιρειών είναι απότοκο της εξαιρετικά μεταδοτικής παράλλαξης Delta, αλλά και της νεότερης ενημέρωσης εκ μέρους των Κέντρων Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ, τα οποία, ως γνωστόν, επαναφέρουν και την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους από εμβολιασμένους ή μη. 
Πρώτη τον χορό των υποχρεωτικών εμβολιασμών έσυρε η Google, που την Τετάρτη 28 Ιουλίου ανακοίνωσε σε εργαζομένους που εδράζονται σε πανεπιστημιουπόλεις ότι πρέπει να εμβολιαστούν.
«Ο εμβολιασμός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να διατηρήσουμε τους εαυτούς μας και τις κοινότητές μας υγιείς τους επόμενους μήνες» έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, σε επιστολή προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.
Το Facebook την ίδια μέρα ανακοίνωσε επίσης ένα παρόμοιο μέτρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης