Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones και S&P 500 - Στο επίκεντρο Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Νέα ιστορικά υψηλά για Dow Jones και S&P 500 - Στο επίκεντρο Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Μικρές μεταβολές για τους δείκτες της Wall μετά τα ρεκόρ

Σχετικά Άρθρα
Με ήπια άνοδο κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σήμερα 26/7 οι βασικοί δείκτες της Wall, με τον βιομηχανικό Dow Jones και τον ευρύτερο S&P 500 να κλείνουν σε νέα ιστορικά υψηλά καθώς οι επενδυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας ενόψει ενός νέου μπαράζ αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.
Τις επόμενες ημέρες ανακοινώνουν τα αποτελέσματα τους τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Alphabet, Amazon.com, Apple, Facebook και Microsoft

Στο μεταξύ, ο προβληματισμός για την πορεία των συνομιλιών ΗΠΑ-Κίνας επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ότι οι ΗΠΑ ευθύνονται για το αδιέξοδο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών.
Οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει συνομιλίες υψηλού επιπέδου στην κινεζική πόλη Tianjin.
Την Τετάρτη όλα τα βλέμματα θα στραφούν στις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve οι οποίες έρχονται εν μέσω ενός πρωτοφανούς ράλι του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.
Η Fed δεν αναμένεται πάντως να αλλάξει την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής καθώς οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ συμφωνούν ότι το ράλι των τιμών αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επιπτώσεις της πανδημίας.
Την Πέμπτη το επενδυτικό ενδιαφέρον θα μεταφερθεί στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,24% στις 35.144,31 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη +0,24% στις 4.422,3 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,03% στις 14.840,71 μονάδες

Βουτιά 6,6% στις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών τον Ιούνιο

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 6,6% τον Ιούνιο στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 676.000.
Η μέτρηση αυτή είναι η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί από τον πρώτο μήνα της πανδημίας, τον Μάρτιο του 2020.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο των πωλήσεων στο επίπεδο των 800.000.
Toν Μάιο οι πωλήσεις νεόδμητων είχαν υποχωρήσει 7,8%.
H μέση τιμή πώλησης ενισχύθηκε 6,1% στα 361.800 δολάρια.
Την επενδυτική προσοχή αναμένεται να μονοπωλήσουν και αυτή την εβδομάδα οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων, με τους τεχνολογικούς κολοσσούς Alphabet, Amazon.com, Apple, Facebook και Microsoft να ξεχωρίζουν.
Μετά το κλείσιμο των συναλλαγών σήμερα ανακοινώνει τα αποτελέσματα της η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla.
Κατά 0,6% υποχωρεί η μετοχή της Lockheed Martin, καθώς η εταιρεία αμυντικών δραστηριοτήτων ανακοίνωσε κέρδη β΄ τριμήνου που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών, αλλά έσοδα που ήταν υψηλότερα.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 1,82 δισ. δολάρια ή 6,52 δολάρια ανά μετοχή έναντι των 1,63 δισ. δολαρίων ή 5,79 δολαρίων ανά μετοχή πριν από έναν χρόνο.
Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ζημιές 61 σεντς ανά μετοχή που αφορούν σε θέματα επιδόσεων για ένα διαβαθμισμένο πρόγραμμα.
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5% στα 17,03 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 16,94 δισ. δολάρια.
Για το 2021, η εταιρεία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή στα 26,70-27 δολάρια έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 26,40-26,70 δολάρια, ενώ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στα 67,3-68,7 δισ. δολάρια.
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Lumen Technologies ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις δραστηριότητες της στη Λατινική Αμερική, στην εταιρεία private equity, Stonepeak, έναντι 2,7 δισ. δολαρίων.
Οι δραστηριότητες θα λειτουργούν ως μια ανεξάρτητη, εταιρεία χαρτοφυλακίου της Stonepeak, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, ενώ της εταιρείας θα ηγείται ο Hector Alonso, πρόεδρος της Lumen για την περιοχή.
Η μετοχή της Lumen ενισχύεται 2,5% στα 12,95 δισ. δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές.
Το AustralianSuper, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, επενδύει επίσης στη συμφωνία.
Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στο α΄ μισό του 2022.
Η Lumen, η οποία άλλαξε το όνομά της από CenturyLink Inc στο περασμένο έτος για να εστιάσει εκ νέου τη στρατηγική της στις δραστηριότητες οπτικών ινών, τόνισε πως θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις δραστηριότητες της Λατινικής Αμερικής για ν εξυπηρετεί κοινούς πελάτες στην περιοχή.
Κατά 1,3% υποχωρεί η μετοχή της PerkinElmer, καθώς η εταιρεία διαγνωστικών και life science, ανακοίνωσε συμφωνία για την αγορά της εταιρείας βιολογικών ερευνών και ανακαλύψεων BioLegend, έναντι 5,25 δισ. δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.
Η PerkinElmer αναμένει ότι η συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2021, θα ενισχύσει την αύξηση των εσόδων και θα προσθέσει περί τα 30 σεντς στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στο πρώτο έτος μετά το κλείσιμο και 50 σεντς στα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στο β΄ έτος.

Ήπιες απώλειες στις ευρωαγορές, τερμάτισε το 4ήμερο ανοδικό σερί o Stoxx 600

Υποχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι κλυδωνισμοί από την κατρακύλα των δεικτών σε Κίνα και Χονγκ Κονγκ έπληξαν την επενδυτική εμπιστοσύνη.
Ο γερμανικός DAX έχασε 0,3% και έκλεισε στις 15.618,98 μονάδες μετά τα απογοητευτικά μάκρο που έδειξαν ότι το επιχειρηματικό κλίμα υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούλιο, εν μέσω ανησυχιών για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, και εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.
Ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 0,15% στις 6.578,60 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,03% στις 7.025,43 μονάδες.

Γερμανία: Απρόσμενη πτώση του Ifo επιχειρηματικού κλίματος τον Ιούλιο 2021

Απρόσμενη πτώση σημείωσε τον Ιούλιο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία, καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για τις εφοδιαστικές αλυσίδες και αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Ifo, στην πρώτη μείωση από τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 100,8 μονάδες από την αναθεωρημένη τιμή των 101,7 του Ιουνίου. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 102,1 μονάδες.
Οι εταιρίες είχαν μια ελαφρώς καλύτερη αξιολόγηση της τρέχουσας τους κατάστασης αλλά η αισιοδοξία για τους επόμενους μήνες υποχώρησε.
Ο δείκτης προσδοκιών του Ifo υποχώρησε στις 101,2 από τις 103,7 μονάδες του Ιουνίου, ενώ ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 100,4 από τις 99,7.

Βαριές απώλειες στην Κίνα

Βαριές απώλειες κατέγραψαν τα κινεζικά χρηματιστήρια, καθώς η απόφαση του Πεκίνου να απαγορεύσει τα ιδιαίτερα μαθήματα και να περιορίσει τις ξένες επενδύσεις στον εκπαίδευση, προκάλεσαν την κατάρρευση των μετοχών του κλάδου.
Η μετοχή της Scholar Education Group σημείωσε βουτιά άνω του 40% στο Χονγκ Κονγκ, ενώ οι δείκτες της εκπαίδευσης CSI Education Index και της τεχνολογίας Hang Sent Tech Index, σημείωσαν απώλειες 4% και 9% αντίστοιχα.
Πιέσεις δέχθηκε και ο κλάδος των ακινήτων, καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) έδωσε εντολή στις τράπεζες να αυξήσουν το επιτόκιο για τα στεγαστικά δάνεια για όσους αγοράζουν σπίτι για πρώτη φορά.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,4% στις 3.828 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο +1,04% στις 27.833 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -3,65% στις 26.325 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση -2,34% στις 3.467 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 52.981 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης