Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Από τέλη Αυγούστου εμβολιασμοί κατά της covid και σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Biden: Από τέλη Αυγούστου εμβολιασμοί κατά της covid και σε παιδιά κάτω των 12 ετών
Σχετικά Άρθρα


Μόλις το 1,3% με 3,6% του συνόλου των ασθενών με covid στις ΗΠΑ ήταν παιδιά

Την προαναγγελία ότι από τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα μπορεί να αρχίσει ο εμβολιασμός και των παιδιών κάτω των 12 ετών έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας, σχεδόν 4,09 εκατομμύρια παιδιά έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν από την covid στις ΗΠΑ από την έναρξη της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά αποτελούν το 14,2% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ, αλλά μόλις το 1,3% με 3,6% των ασθενών που εισήχθησαν στα νοσοκομεία ήταν παιδιά.
Ο αριθμός των θανάτων ανηλίκων εξαιτίας της νόσου δεν ξεπερνά το 0,26% των θυμάτων στις ΗΠΑ (που συνολικά μετρούν 609.529 νεκρούς).
«Επί του παρόντος, μοιάζει σπάνια η εκδήλωση σοβαρών μορφών της COVID-19 μεταξύ των παιδιών.
Ωστόσο, είναι επείγουσα ανάγκη να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων που ο ιός μπορεί να βλάψει μακροπρόθεσμα την υγεία όσων έχουν μολυνθεί, καθώς και των συνεπειών για την ψυχική τους υγεία» αναφέρει η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης